bezár
 

film

2012. 01. 15.
Szombat éjjel a Merlinben mutatkozott be a kodály method
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2012. január 14-én a Merlin Színház épületében, két színpadon, a zenei színtér régi és új szereplőivel mutatkozott be az audiovizuális projekt, a kodály method. A nagyszínpadon Akkezdet Phiai feat. Hubs Huba, Zagar, Volkova Sisters és meglepetés zenekarok, valamint S10 djk, a kisszínpadon Tanka Balázs és Kovács Bence, a Wattican Punk Ballet (Deti Picasso tagok) és az Elefánt együttes, valamint meglepetés performanceok, végül Funky Hustle volt a műsor az indító bulin...

prae.hu

A kodály method egy audiovizuális projekt, amelyet Szimler Bálint rendező, Rév Marcell operatőr és Muhi András Pires producer (a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatói) Alföldi Nóra gyártásvezetővel és Lukács Péter Benjámin hangmérnökkel kiegészülve, önerőből hívtak életre.

A projekt törzsét olyan kisfilmek és videoklipek alkotják, amelyekben magyar és nemzetközi előadók, zenekarok élő produkciói kerülnek feldolgozásra egy-egy markáns vizuális ötlet mentén. Nem klasszikus értelemben vett klipekről van szó, inkább egy erős esztétikai koncepció szerint kimunkált, sajátos forma- és ízlésvilágú dokumentum anyagnak teret adó interaktív felületről. A kodály method célja, hogy a felvételek mind zeneileg, mind képileg exkluzívak, egyszerűek, és egyszeriek legyenek, az interpretáció különlegességére helyezve a hangsúlyt. Az alapító-alkotók zenei élményeket támogatnak meg adekvát vizuális ötletekkel, egyúttal igyekeznek minden előadónak/zenekarnak a személyes oldalára fókuszálni.
kodály method
Bencze László, a Waldorf Diákkórus karnagya a Kodály Method audiovizuális projekt indításának kapcsán rendezett fesztiválon, a Merlin Színházban. MTI Fotó: Mohai Balázs.

A www.kodaly-method.com weboldal a projekt-indító videókat követően havonta, 2012-ben pedig már kéthetente fog új filmekkel frissülni. Ez az audiovizuális tabló egy szemünk láttára kialakuló lenyomat, amely utat kíván törni a zenés klipeket sugárzó csatornák és a hagyományos videómegosztók között. A kodály method stábja a filmfelvételeket speciális hangulatú helyszíneken készítik, többek közt olyan zenei (egyúttal vizuális) kollaborációk életre hívásával, mint a Žagar együttes és a Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar, vagy a Turbo zenekar és a Waldorf kórus közös produkciója.
kodály method
A Waldorf Diákkórus tagjai énekelnek a Kodály Method audiovizuális projekt indításának kapcsán rendezett fesztiválon, a Merlin Színházban. MTI Fotó: Mohai Balázs.


nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Dev Patel: A Majomember
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés