bezár
 

zene

2012. 01. 13.
Jazz Showcase a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ötödik alkalommal szervezik meg Jazz Showcase-t a Művészetek Palotájában: a péntektől vasárnapig tartó koncertsorozat a fiatal tehetségeké, a jubileum alkalmából a visegrádi országok ifjú muzsikusai játszanak a magyarok mellett.

prae.hu

Az elmúlt években a Jazz Showcase elsődleges célja volt, hogy bemutassa a hazai ifjú tehetségeket európai szaktekintélyeknek. Az ötödik tehetségbörze újdonsága a regionalitás, egy-egy visegrádi napot tartunk - mondta Bércesi Barbara programszervező az MTI-nek.

Pénteken délután 16 órától a Csemer Boglárka Quartet, majd a lengyel Nikola Kolodziejczyk Trio mutatkozik be, ezt követően a Karosi Júlia Quartet, végül 18.15-től a szintén lengyel Maciej Obara Quartet játszik.

Szombaton szlovák nap lesz: a Pink Horse Trio és a Martin Uherek Quartet ad koncertet, magyar részről az Ávéd János Balance, majd a Meleg Tamás Quintet játszik. Vasárnap a cseh Sato-San To és Infinite Quintet mellett a magyar fellépő a Vera Jonas Experiment és Pozsár Máté lesz.

Szakmai konferenciát is tartanak, a két fő téma kiválasztása szintén a regionalitásra utal: mi a dzsessz jövője a közép-kelet európai térségben, illetve melyek a dzsesszoktatás kiemelt kérdései Közép-Kelet Európában.

A visegrádi együttműködésben részt vevő négy ország szakemberei mellett a Jazz Showcase-en jelezte részvételét a brit Steve Rubie és Ross Dines, valamint az észt Anne Erm is.

Idén először a zárókoncertet Visegrád–USA Csúcs címmel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben hallgathatják a műfaj barátai. László Attila és a Senior Big Band vendége a cseh Miroslav Vitous (ex-Weather Report) bőgős lesz az est első részében, a második felében a Balázs Elemér Quinteté Nicholas Payton New Orleans-i trombitás, valamint Tim Ries szaxofonos.

Közreműködik: Balázs József (zongora, billentyűs hangszerek) és Lakatos Pecek Krisztián (bőgő).

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés