bezár
 

zene

2012. 01. 13.
Debrecen Város Bálja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Városi küldöttséggel és fellépő művészekkel vesz részt Kecskemét vendégként a debreceni báli időszak nyitórendezvényén, a szombat esti városi bálon.

prae.hu

Somogyi Béla, Debrecen alpolgármestere a rendezvény pénteki debreceni sajtótájékoztatóján egyben bejelentette azt is, hogy a két város idén szoros együttműködéssel valósítja meg kulturális programjait. Ennek keretében a debreceni Kodály Kórus hamarosan Kecskeméten lép fel - hangoztatta.

Mint mondta, a város báljának egyben a debreceni kulturális programok évnyitójának is számít, amellyel a városi polgári hagyományok elevenednek meg évről évre. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a bál jótékony célokat is szolgál, hiszen gyűjtést és árverést is rendeznek a Debreceni Egyetem Gyermekklinikájának a javára.

A sajtótájékoztatóra internetes kapcsolattal bejelentkező Mák Kornél kecskeméti alpolgármester szerint Debrecen hagyományosan nagy kulturális életet generál, és mindkét város csak a nyertese lehet annak, ha megosztják egymással értékeiket.

Cs. Tóth János, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője a Kölcsey Központban rendezendő bált komoly hagyományokkal rendelkező társadalmi eseménynek nevezte. Eddig már több mint 630-an váltottak jegyet a rendezvényre - fűzte hozzá.

Az ügyvezető elmondta, hogy a Debrecen és Kecskemét közötti kulturális együttműködés idei első debreceni hozadéka a Kölcsey Központban február 1-jén nyíló kiállítás a kiskunsági megyeszékhely képzőművészeinek alkotásaiból.

A bál ellen civilek és az MSZP megyei politikusai felemelték a szavukat, mondván, a mostani nehéz gazdasági helyzetben nincs szükség efféle "rongyrázásra".

Somogyi Béla e felvetésre válaszul az MTI-nek azt mondta: "végy egy adag demagógiát, fűszerezd meg, majd próbáld meg megetetni azokkal, akik hajlandóak erre". A politikus álságosnak tartja, hogy egy közpénzből nem támogatott, kulturális és jótékony célokat szolgáló, önköltséges rendezvényt ilyen politikai támadások érjenek.

Mint mondta, senki nem beszél rongyrázásról akkor, amikor valaki moziba, koncertre vagy étterembe megy a saját pénzén és "az MSZP rossz úton jár akkor, amikor ilyen demagógiából próbál politikai tőkét kovácsolni".

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés