bezár
 

zene

2012. 01. 12.
Pályázat Végh Sándor hegedűművész mellszobrára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szobrot állítanának az 1997-ben elhunyt, kolozsvári születésű Végh Sándor világhírű hegedűművésznek születése századik évfordulóján, május 17-én a Kolozsvári Magyar Opera emeleti előcsarnokában - írta csütörtöki számában az erdélyi Krónika.

prae.hu

A művész mellszobrának elkészítésére a budapesti székhelyű Végh Sándor Kamarazene Központ írt ki nyílt pályázatot magyarországi és határon túli szobrászok részére.

A szervezők a műfajban referenciával rendelkező, munkájukat hivatásszerűen végző szobrászművészek pályaműveit várják, a szobrot a művész születésének évfordulója alkalmából szervezett ünnepség keretében leplezik le a kolozsvári opera emeleti előcsarnokában.

A mellszobor és talapzata anyagára, valamint a választott technikára vonatkozóan nincs megkötés, egyedül a méretet szabták meg: a büsztnek talapzattal együtt hozzávetőlegesen 180 cm magasnak kell lennie. Előnyben részesítik azokat az alkotásokat, amelyeken az egyéni stílus mellett a markáns profillal rendelkező muzsikus arca jól felismerhető.

A pályázati dokumentáció átvehető, illetve további információ kérhető a következő címen: Végh Sándor Kamarazene Központ, 1094 Budapest, Páva u. 10–12., kapcsolattartó: Gyenge Enikő (eniko.gyenge@gmail.com, tel.: 0036-30-2503671).

A pályázati felhívásról szóló további részleteket az érdeklődők megtalálják a Végh Sándor-projekt (www.veghsandor.com), a Magyar Alkotóművészek Országos Szövetsége (www.alkotok.hu) és a Kolozsvári Magyar Opera (www.hungarianopera.ro) honlapján, valamint a www.palyazatok.org oldalon.

A pályázati időszak február 28-áig tart, a nyertessel a központ szerződést köt pályázati munkájának elkészítésére.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés