bezár
 

építészet

2012. 01. 11.
Velencei biennále: sok pályázat a magyar pavilonra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rekordszámú pályázat érkezett a 13. Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonjában megvalósuló kiállításra a benyújtás határidejéig, január 6-ig.

prae.hu

Minden eddiginél több, összesen 12 pályamű érkezett a 2012. évi 13. Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonjában megvalósuló kiállításra. A pályázati prezentációk megtekintése után a zsűri legkésőbb február 15-éig hozza meg döntését arról, ki képviseli Magyarországot a világ egyik legjelentősebb építészeti seregszemléjén - idézte Gulyás Gábor nemzeti biztost, a magyar pavilon kiállításait lebonyolító Műcsarnok igazgatóját szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében az intézmény kommunikációs osztálya.

Mint a nyílt pályázat tavaly októberi kiírásakor a Műcsarnok közölte, a kiállítás megépítésének és katalógusának költségkerete 20 millió forint. Gulyás Gábor igazgató akkor azt mondta, a kiírás szövege megengedőbb, mint korábban, és kevesebb formális kritériumot tartalmaz. Újdonságnak nevezte, hogy akár a pályázó építész vagy csoport is lehet saját kiállításának kurátora, ehhez azonban rendelkeznie kell kiállítás-rendezői tapasztalatokkal.

A pályázatokat Boros Géza művészettörténész, a NEFMI művészeti főosztályának vezetője, Ferencz István építész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, Gulyás Gábor, Guttman Szabolcs építész, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem oktatója, Kálmán Ernő, Készman József művészettörténész, a Műcsarnok vezető kurátora és Wesselényi-Garay Andor építészkritikus, a 2010. évi Velencei Építészeti Biennále magyar kiállításának kurátora bírálja el.

Magyarország a rendszerváltás időszakában vett részt először a Velencei Építészeti Biennálén, akkor organikus építészek csoportos bemutatkozására került sor, nagy sikerrel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés