bezár
 

art&design

2012. 01. 11.
14 kiállítást tervez a Haáz Rezső Múzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizennégy kiállítást tervez bemutatni az idén látogatóinak a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum, amelynek kínálatából a Da Vinci zseniális szerkezetei című tárlat ígérkezik a legérdekesebbnek.

prae.hu

A Krónika című erdélyi napilap szerdai tudósítása szerint az intézmény vezetői arra számítanak, hogy ennek a kiállításnak köszönhetően nőni fog a látogatottság. Miklós Zoltán igazgató a lapnak elmondta, hogy a Da Vinci-kiállítás tágabb kulturális horizontot nyújt majd a látogatóknak, hiszen céljuk az, hogy a lokális tárgyi kultúra bemutatásán túl nagyobb érdeklődésre számot tartó kiállítást is rendezzenek.

Az intézmény egy partiumi ezermestertől bérli majd a reneszánsz nagymesterének műszaki tervei alapján elkészített háromdimenziós modelleket, amelyeket Baróti Hunor látványtervező a külföldi Da Vinci-tárlatok mintájára állít ki. A májusban megnyíló rendezvényen Da Vinci leghíresebb találmányait mutatják be.

Ezen kívül januárban Páll Etelka Székely festékesek című textilkiállítását nyitják meg, február elejétől pedig képzőművészeti tárlat látható 20. századi erdélyi magyar grafikákból, amelyeket a székelykeresztúri Molnár István Múzeum gyűjteményéből válogatnak össze.

Márciusban a Székelyudvarhelyen és környékén élő képzőművészeknek biztosítanak teret.

A magyar nemzeti ünnephez kapcsolódóan két tárlattal is készül az intézmény, május elején megnyitják a szejkefürdői Borvízmúzeumot (ásványvízmúzeumot), ahol két időszaki kiállítást is láthatnak majd az érdeklődők.

Az egyik egy sepsiszentgyörgyi magángyűjtő ásványvízüveg-címkéinek anyagát vonultatja fel, a második, tematikus tárlat pedig egy fotókiállítás lesz, amely az ember és a víz kapcsolatát dolgozza fel.

Sztojka Ferenc székelyudvarhelyi fotós hagyatékéból is tartanak kiállítást, akárcsak Haáz Rezső hagyatékából, amely nyomán a látogatók az egykori helyi református kollégiumban zajló diákéletet ismerhetik meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés