bezár
 

színház

2012. 01. 10.
Színház a Gödörben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Színház a Gödörben címmel szakmai beszélgetéssorozatot indít a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság; az első összejövetelt január 16-án, hétfőn 11 és 17 óra között tartják Budapesten, az Erzsébet téri Gödör Klubban.

Szkéné színház

Az eseményen többek között a színház-finanszírozás kérdéseinek megvitatását is tervezik, feltéve a kérdést, hogy van-e színházi élet az állam után. A rendezvényen a tervek szerint szó lesz arról is, hogy van-e életpályamodell a színészek és az egyéb színházi alkotók számára.

"Társulati lét vagy számlaadó, szövegmondó, kisiparos lét?" - teszik fel a kérdést a szervezők az MTI-hez is eljuttatott meghívójukban.
Mint írják, szeretnék, ha a színházi szervezetek élete elsősorban szakmai kérdésekről szólna, ezért határozták el, hogy közösen szerveznek egy ilyen programsorozatot.

Céljuk az, hogy ezekben a nehezebb időkben megvizsgálják azokat a színházi modelleket, amelyek alternatívái lehetnek az eddigieknek.
A programsorozat első összejövetelén az előadóművészeti törvény régebbi és új kategóriáiról, a nemzeti, kiemelt és egyéb kategóriáról is terveznek beszélgetést.

A szakmai beszélgetéssorozat moderátorának Novák Pétert és Szikszai Rémuszt kérték fel. Beszélgetőtársaknak pedig olyan szakembereket, akik saját működésük ismertetésével is hozzá tudnak szólni a felsorolt témákhoz. A meghívottak között van például Máté Gábor, Kriza Zsigmond, Csóti József, Herczeg Tamás, Fekete Péter, Hegedűs D. Géza, Orlai Tibor, L. Simon László, Mátyás Irén, Gáspár Máté és Vidnyánszky Attila.

Emellett az eseményen tájékoztatatnak a WEBSE, mint művészeti tevékenységet támogató weboldal működéséről.

A rendezvény nyilvános, továbbá a szervezők fontosnak tartják azt is, hogy minden színház, tagszervezet egy-egy képviselője részt vegyen az eseményen és hozzászólásával segítse a témák sokoldalú megvitatását.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés