bezár
 

építészet

2012. 01. 09.
Eladó a Marcellus színház palotája Rómában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Harminckét millió euróért kínálják a nemzetközi ingatlanpiacon Róma egyik legszebb palotáját, mely az ókori Marcellus Színházba épült.

prae.hu

1086 négyzetméteres lakás freskókkal díszített termekkel és antik márványszobrokkal, 587 négyzetméteres belső kert, kétszáz éves ciprus- és narancsfákkal és 16. századi szökőkúttal,75 négyzetméteres terasz - kilátással egy ókori színházra -, 430 négyzetméteres pince (mely az olasz műemlékvédelem engedélyével uszodává vagy szépségszalonná is átalakítható) és parkolóhely három autónak: így mutatta be a Róma központjában levő Orsini-palotát a New York Times amerikai napilapban megjelent ingatlan-eladási apróhirdetés - írta az olasz sajtó.

A római ingatlanpiaci árakat tekintve a történelmi és a világon egyedülállónak számító palotáért nem is kérnek sokat tulajdonosai. A vevőjelöltekkel bizalmasan zajló tárgyalásokról egyelőre nem szivárogtak ki hírek. Az újságok mindenesetre azt remélik, hogy méltó személy lesz a palota új birtokosa. A Krisztus előtti 13-ban felavatott, Marcus Claudius Marcellusnak, Augustus császár unokaöccsének az emlékére állított színházat a középkorban alakították át erőddé. A kiváló állapotban fennmaradt ókori műemlékből a reneszánszban lett palota, Baldassare Peruzzo tervei alapján. Mai alakját a 18. században, a palotába beköltözött Orsini családtól kapta.

A második világháború óta az angol-ír-amerikai származású írónő, Iris Origo, a római Clemente Origo márki törvénytelen fiának felesége lakott benne. Ha a palota több milliós ára túl drágának bizonyul, bérbe adják, havi 22-30 ezer euróért - vált ismertté.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Fényképkollekció a Tabán utolsó évtizedeiről
építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Interjú Merényi Dáviddal
építészet

A Gizella Malom metamorfózisa 

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés