bezár
 

art&design

2012. 01. 07.
Lényegi rajzok 11 magyar művésztől kiállításon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lényegi rajzok címmel 11 neves magyar művész munkáiból nyílik grafikai kiállítás hétfőn a Nemzeti Táncszínház Galériájában.

prae.hu

Simonffy Márta textilművész, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége elnöke elmondta az MTI-nek, hogy a mintegy 50 művet felvonultató tárlatot a szövetség szervezte. A művészek között festő, szobrász, grafikus és gobelinművész is van. A kiállító alkotók közös jegye a rajz, ez mint a gondolat eszköze és megvalósulásának tárgya jelenik meg a képeken.

A tárlat címére utalva Simonffy Márta kifejtette, hogy a "lényegi rajzok" segítenek megfogalmazni, összegezni, a néző elé tárni azt, ami fontos. "A művészet, a rajz nemcsak intellektuálisan, hanem érzelmi, hangulati síkon is befolyásol. Ez az összegző, ez a sűrítő képessége adja a gondolat, a tartalom valós közvetítésének képességét" - fejtette ki a textilművész.

A kiállító művészek között van Balás Eszter Munkácsy-díjas szobrász, aki saját megfogalmazása szerint nem szereti az egyformaságot, Hauser Bea Ferenczy Noémi-díjas textilművész, aki kitűnő rajzokat is készít, Kovács Péter festő, aki erősen grafikai szemléletű képeket alkot, Pápai Lívia Ferenczy Noémi-díjas textilművész és Sulyok Gabriella Munkácsy-díjas grafikus.

A művésznél, legyen az képző-, vagy iparművész, alapvető a rajztudás és a tárlaton résztvevő alkotók műveikkel ezt igazolják - tette hozzá Simonffy Márta.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés