bezár
 

zene

2008. 08. 06.
2008 Opera News Awards díjasai
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Natalie Dessay és Renée Fleming szopránénekesnők, Marilyn Horne mezzoszoprán, Sherrill Milnes bariton énekes és John Adams zeneszerző részesül idén a zenei világban nagy tekintélynek örvendő Opera News Awards díjban, amelyet a Metropolitan Opera társulatának lapja ítél oda évről évre.

prae.hu

Natalie Dessay francia énekesnő az elmúlt szezonban "felvillanyozó koloratúrteljesítményt" nyújtott az Opera News szakértői szerint, a kétszeres Grammy-díjas Renée Fleming "hangi intelligenciájával" és "zenei gráciájával" érdemelte ki az elismerést, Horne a szaklap jellemzésében "sokoldalú művész" "fénylő mezzoszoprán hangszínnel". Milnes "művészi integritásával" tűnt ki.

John Adams amerikai zeneszerzőnek - aki többek között a Nixon Kínában és a Klinghoffer halála című, jelenkori világpolitikai témákat feldolgozó operáival vált ismertté - premierje lesz idén: a Metropolitan októberben mutatja be Doctor Atomic című új operáját.

A díjakat november 16-án adják át a New York-i Plaza hotelben rendezendő ünnepségen.

Az Opera News megjegyezte, hogy díjai az egyedüliek, amelyeket az Egyesült Államokban kifejezetten az opera műfajában nyújtott teljesítményekért ítélnek oda.

nyomtat

További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés