bezár
 

art&design

2012. 01. 05.
II. János Pál pápa ereklyéi Jászapátin
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Boldog II. János Pál tiszteletére lengyel-magyar szentmisét tartanak január 7-én, szombaton a jászapáti római katolikus templomban; az önkormányzat és az egyházközség szervezésében ezen a napon közszemlére teszik a volt egyházfő személyes eszközeit, miseruháit.

prae.hu

A kiállítás előzménye, hogy Pócs János polgármester - aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője - a Jászapátival testvéri kapcsolatot ápoló lengyelországi Lancut vezetőivel meglátogatta a néhai egyházfő ereklyéit őrző kraczkowai templomot. Ekkor született az a megállapodás, hogy boldoggá avatott pápa személyes tárgyait - Magyarországon először - a jászsági településen bemutatják.

A vendégek számára látható és megérinthető lesz többek között az a híres pápai kereszt, amelyet egy kómában lévő kislány édesapja faragott számára. Az egyházfő a kereszttel a kezében imádkozott a lány felépüléséért, és a beteg 8 nap múlva meggyógyult.

Emellett megtekinthető a pápa imakönyve, reverendája, cipője, emlékérmei, zarándoklataikor kapott emléktárgyai és egy ereklyetartó az egyházfő hajával.

A magyar és lengyel papok által celebrált szentmise szombaton 16 órakor kezdődik, a kiállítás 11 és este 7 óra között tekinthető meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés