bezár
 

art&design

2012. 01. 03.
Itáliai kiállítások 2012-ben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A gazdasági válság ellenére gazdagnak ígérkezik a 2012-es olaszországi kiállításprogram, amelyben klasszikusok és újdonságok egyaránt szerepelnek, Tintorettótól az amerikai avantgárdig.

prae.hu

Az év kulturális eseményének számít a Lux in arcana (Fény a rejtekben) című kiállítás, mely februártól szeptemberig a Vatikáni Levéltár száz dokumentumát mutatja be a Capitoliumi Múzeumban.

Ez lesz az első alkalom, hogy a ritka és rendkívüli dokumentumok - többek között Galileo Galilei és VII. Henrik saját kezű sorai - elhagyják a pápai állam területét és a nagyközönség elé kerülnek. Szintén februárban kezdődik a római Palazzo delle Esposizioni termeiben a "Guggeinheim.

Az amerikai avantgárd 1845-80" című kiállítás, mely Jackson Pollock amerikai festő születésének századik évfordulóját ünnepli. Február 25-től a Quirinale római elnöki palota volt istállójából kialakított kiállítótérben lesz látható Tintoretto negyven festménye a velencei művésznek szentelt legelső római kiállításon.

A firenzei Strozzi palotában március 3-án nyílik a Sargent és az új évszázad impresszionistái című kiállítás John Singer Sargent Firenzében született amerikai festő képeivel.

A római Vittoriano szintén márciusban látja vendégül Salvador Dali több mint százötven alkotását. Perugia, Citta di Castello, Orvieto és San Sepolcro március végétől a reneszánsz Luca Signorelli umbriai városokban alkotott festményeit állítja ki.

Októbertől Vicenza és Verona rendez közös kiállítást Raffaellótól Rembrandtig és Van Gogh-ig címmel az európai portréfestészetről. A római Vittoriánóban Renato Guttuso, a Galleria Nazionale Arte Moderna termeiben pedig Paul Klee művészete mutatkozik be.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés