bezár
 

zene

2012. 01. 01.
Ismét VilágVeleje Fesztivál a Syma csarnokban és a Gödörben is
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizenharmadszor rendezik meg a VilágVeleje Fesztivált a fővárosban, ezúttal két helyszínen: 2012. január 14-én a Syma csarnokban az Intim Torna Illegál, az Irie Maffia és az Akkezdet Phiai, a Carbonfools, a Brains és Dj Bootsie lép fel, de néhány nappal később a Gödör Klubban is lesznek programok.

prae.hu

A hagyományos évindító zenei fesztivál helyszíne az elmúlt években a Gödör volt, ezúttal a nagyobb befogadóképesség miatt választották másik helyszínnek a Syma csarnokot, ahol január 14-én 19.30-kor kezdődik a fesztivál és másnap reggel 4 óráig tart - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Az egykori Kistehén Tánczenekar négy tagjából alakult Intim Torna Illegál első koncertjét két évvel ezelőtt éppen a VilágVeleje Fesztiválon adta, így ez most nekik a második születésnapi koncertjük lesz, a zenekar ráadásul éppen január 14-én tér vissza Hollandiából, az Eurosonic Fesztiválról, ahol Európa egyik legrangosabb zenei díjának várományosaként ad koncertet.

Az Irie Maffia utolsó téli koncertjét adja a VilágVelején a Symában az énekesnő Sena ghánai utazása előtt. A zenekar meglepetéssel készül, a népszerű hiphop duóval, az Akkezdet Phiaival közös dal csak a fesztiválon lesz élőben látható és hallható.

A Carbonfools, amely idén új albummal jelentkezett, hosszú kihagyás után játszik ismét Budapesten, a Brains-nek pedig most decemberben jelent meg Refresh the Style című remix albuma, amelyen több nemzetközileg ismert dj dolgozott. A koncertek után Dj Bootsie pörgeti a lemezeket január 14-én.

A XIII. VilágVeleje Fesztivál másik helyszíne a Gödör Klub, ahol január 19-22. között zajlanak a programok. Fellép mások mellett a Sajnos Batár, a Balaton, Müller Péter Sziámi és az Első Osztályú Vidéki Srácok, a Deák Bill Blues Band, a Pál Utcai Fiúk, Hobo és Bandája, az Indigó utca, a Hiperkarma és a ColorStar.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés