bezár
 

színház

2011. 12. 25.
Hajléktalanokat lát vendégül a Katona József Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hajléktalan embereket lát vendégül a Csendet akarok című produkció december 27-i, keddi előadásán a Katona József Színház A Város Mindenkié csoporttal együttműködve.

Szkéné színház

A csoportban hajléktalan és nem-hajléktalan emberek dolgoznak együtt a lakhatáshoz való jogért és a hajléktalan embereket sújtó kirekesztés, kriminalizáció és előítéletek ellen - olvasható a Katona József Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Csalog Zsolt Csendet akarok című művében, amelyet Fullajtár Andrea először 1998-ban, főiskolásként adott elő, egyes szám első személyben meséli el egy Budapesten élő hajléktalan nő életét.

Az egyórás előadásban, amelyet Zsámbéki Gábor rendezett, egy vidékről a városba kerülő nő múltja és jelene elevenedik meg, a rosszul sikerült házasságon és a munkahelye elvesztésén át a fedél nélküli mindennapok, a nyomorig taszító deklasszálódás leírásáig.

"A hajléktalanság kérdését ma leginkább tehetetlenség és érdektelenség övezi, ezért rendkívül fontos, hogy az emberekben tudatosítsuk ezt a problémát. Reményeim szerint az előadás a maga eszközeivel hozzájárulhat ehhez" - idézi a közlemény Fullajtár Andreát, aki szerint a Katona és A Város Mindenkié csoport december 27-i akciója is éppen ezért lényeges gesztus.

A Csendet akarok keddi előadása után közönségtalálkozót tartanak, amelyen az érdeklődők Fullajtár Andreával beszélgethetnek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés