bezár
 

építészet

2011. 12. 25.
Nem készül el a Wagner-évfordulóra a Wahnfried-villa felújítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Richard Wagner születésének 200. évfordulójára, 2013-ra nem készül el a Wagner Múzeum felújítása. Bayreuth városa sajnálkozik, de elkerülhetetlen a halasztás.

prae.hu

A Wahnfried-villában élt a Wagner-család, miután az ünnepi játékok 1876-ban a Zöld Dombon, a Festspielhausban elindultak. 1976-ban nyílt meg mint múzeum, az épületet 2010-ben a közelgő felújításra tekintettel bezárták.

Mintegy 15 millió eurót költenek a felújításra, ma már együtt van az összeg, amely több forrásból áll össze, nemcsak a város, hanem a szövetségi kulturális kormányzat, a bajor tartomány, továbbá szolgáltató cégek szintén beszállnak a költségekbe.

A város honlapján olvasható információk szerint a szerkezeti munkálatok 2012 márciusában megindulhatnak és a 2013-as ünnepi játékok kezdetéig tarthatnak. A fesztivál alatt szünetel a felújítás, 2013 februárjától a 2014 júniusára tervezett megnyitóig pedig a belsőépítészeti munkák és a múzeumi anyag berendezése folyik majd.

Bayreuth városának tervei a jubileumi évre igen változatosak, számos jelentős zenekar fordul meg a Stadthalléban, például a Bambergi Szimfonikusok Jonathan Nott vezényletével, a fiatal közönség számára crossover projektet ajánlanak Wagner találkozása a rock és popzenével címmel. Felolvasóestek sora és Wagner munkásságát elemző kongresszus is az elképzelések között van.

Bayreuth szorgalmazza az együttműködést Lipcsével, Wagner korai alkotásai ott keletkeztek, műsorra kell tűzni azokat a kompozíciókat is, amelyek nem tartoznak a Zöld Dombon elismert operák közé. Kiadnak majd egy különleges emlékbélyeget és egy emlékérmét is az évfordulóra.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is
építészet

Reflexió a girlscanscan Tripping on Modernist Monuments című kiállításáról
építészet

A Gizella Malom metamorfózisa 

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés