bezár
 

irodalom

2011. 12. 22.
Új, online oktatási portál indul
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egységes felületen teszi lehetővé a tananyagok tárolását, módosítását, valamint a tanár és diák közötti interaktív kommunikációt az Apácai Tudástár nevű új, oktatási portált. A Budapesten csütörtökön bemutatott interaktív oktatási és közösségi tér az Apáczai Kiadó Kft. és a Digital Board Network's Kft. közös fejlesztéseként valósult meg.

prae.hu

A 2010 októbere óta fejlesztett tudástár egy olyan online, oktatást támogató szolgáltatás és közösségi tér, amely az Apáczai Kiadó hagyományos tankönyvi kínálatát egészíti ki a közoktatási igények fejlődésének megfelelően - tájékoztatta az MTI-t közleményében a kiadó, hozzátéve: a hazai internethozzáférés széles körű elterjedése átalakította a tanórák eszközrendszerét és az oktatás-tanulás egész folyamatát, így jelentősen megnőtt azoknak a felhasználóknak a köre, akik elvárják, hogy a tartalmakat az igényeiknek megfelelően tudják keresni és elérni.

A tudástár szolgáltatási rendszer lényegi eleme a pedagógusok, diákok közösségének összekapcsolása és bevonása a tananyagfejlesztés és a tananyagok még hatékonyabb alkalmazásának körébe.

Ez a komplex oktatási keretrendszer megoldást biztosít a tananyagok központi tárolására, elérésére, módosítására és bővítésére - tájékoztatott a kiadó.

A projekt megvalósulásához az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja 107 millió forint támogatást biztosított.


nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Horváth Iván (1948-2024)
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés