bezár
 

film

2011. 12. 21.
A Médiatanács döntése a tévéfilmpályázatokról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mintegy nyolcszáz pályázat érkezett, összesen majdnem 6 milliárd forintot támogatási kérelemmel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának nem egész estés filmek gyártására kiírt pályázatának első fordulójára - tájékoztatta az MTI-t szerdán az NMHH Szóvivői irodája.

prae.hu

Közleményük szerint a pályázat első fordulója lezárult, a filmszakma képviselőit felvonultató bírálóbizottságok a legjobb pályamunkákról döntöttek. Emellett beérkeztek a tévéfilmterv- és tévéfilmforgatókönyv-pályázatok is.

A médiatanács 2011 novemberében bocsátotta ki pályázatait a nem egész estés televíziós műfajok támogatására. A dokumentum-, az ismeretterjesztő és az animációs filmekre összesen 340 millió forint pályázati keretösszeg áll rendelkezésre.

Az NMHH közlése szerint a filmszakma képviselőit felvonultató bírálóbizottságok a beérkezett munkákból a legjobb terveket választották ki a pályázat második fordulójára.

Az első körös értékelésnél szempont volt, hogy a közszolgálati normák szerint tartalmas, értékes tervek jussanak tovább, valamint azt is mérlegelte a bírálóbizottság, hogy a tervek valóban megvalósíthatók-e és alkalmasak-e televíziós bemutatásra.

A második fordulót követően a bírálóbizottság javaslata alapján a médiatanács dönt majd támogatásra javasolt filmalkotásokról.
Eközben zajlik a tévéfilmtervekre és forgatókönyvírásra kiírt pályázat is: beérkeztek a pályamunkák a tévéfilmterv- és tévéfilmforgatókönyv-pályázatra.

A kiírásra összesen 42 pályázat érkezett, több mint 60 millió forintos támogatási igénnyel. A filmtervekre és forgatókönyvekre 20 millió forint áll rendelkezésre.

A szakmai bírálóbizottság javaslatai alapján a médiatanács januárban dönt arról, hogy mely munkákat támogatja.

A nyertes forgatókönyvek és filmtervek alapján készülő televíziófilmek és filmsorozatok gyártását támogató újabb pályázatokat a médiatanács előreláthatólag a jövő év első negyedében hirdeti meg.

A dokumentumfilmek, ismeretterjesztő filmek és animációs filmek gyártására, valamint a tévéfilmtervek és forgatókönyvek támogatására meghirdetett pályázati eljárások részleteiről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási területének honlapján (tamogatas.mtva.hu) tájékozódhatnak az érdeklődők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Luca Guadagnino: Challengers
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés