bezár
 

zene

2011. 12. 21.
Multimediális est a Merlinben egy zenészért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dzsudi Remake címmel koncertekkel, performanszokkal és vetítésekkel tarkított multimediális estet rendeznek csütörtökön a Merlin Színházban a súlyos betegséggel harcoló zenész, Ruff István megsegítésére, gyógyításának támogatására.

prae.hu

"Ruff Judy (1954) a budapesti undorground művészet kihalhatatlan zenésze: szaxofonja számos fényes produkcióban és homályos klubban szólt. Élete a világcsavargó hobó, játéka a szívfájdító dzsessz kottájára íródott" - szerepel a Merlin Színház ajánlójában.

A zenész megsegítésére, gyógyításának támogatására szerveződő, csütörtökön 18 órakor kezdődő esten lesz performansz (yea_nett poett; Ladik Kati), levetítik az Opál Színház Bada Dada Momorex + Ruff Judy Klein női című filmjét, koncertet ad Bárdos Deák Ágnes (ének), Antal Szilveszter (gitár) és Bujdosó János (gitár) triója, a nemrég új lemezzel jelentkezett Sickratman (Paizs Miklós), a Kettős Tamás és a Vadszamarak formáció, a LopUnk, valamint Barcs Miklós és a Flash, zárásként éjféltől dj Nomad zenéjére Végh Lajos és Blaha Tamás digitális homokanimációt mutat be.

Ruff István korábban mások mellett a Berlioz és Társai és a United Music tagja volt, 2002 és 2006 között az azóta elhunyt két zenésszel, Bada Dadával (Tudósok) és Gasner Jánossal (Európa Kiadó, Sziámi) játszott trióban, zenélt az Opál Színház társulatában. Ramofon néven rézfúvós, Tündérbordák néven pedig húrütős hangszert talált fel. 1979-től több grafikai kiállítása volt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés