bezár
 

színház

2011. 12. 20.
Csütörtökön adják át a Magyar Teátrum Díjakat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ünnepélyes gálaműsor keretében csütörtökön adják át a Magyar Teátrum Díjakat a színházi háttérszakmák hazai legjobbjainak a békéscsabai Jókai Színházban - tájékoztatta Tari Sarolta, az intézmény sajtóreferense az MTI-t.

Szkéné színház

A színházban nincs egyéni siker, egy-egy produkció megszületése számtalan ember munkáját dicséri. Az előadások létrejöttét a színfalak mögül segítő szakemberek elismerésére tavaly alapított díjat a Magyar Teátrumi Társaság.

Az ország legjobb súgója, ügyelője, jelmezszabója, asszisztense, fény- és hangtechnikusa, színpadmestere, műszaki vezetője, fodrásza, sminkmestere érdemelheti ki a kitüntetést. A díj egy csapágy, melynek egyik darabja be van aranyozva, így szimbolizálva az egymást kiegészítő, segítő munkát egy színpadi produkció életében.

Az elismerésekre a színházak vezető művészei, illetve direktorai jelölik kollégáikat, a kitüntetésekről pedig a Magyar Teátrumi Társaság elnöksége dönt.

A díjakat idén is a békéscsabai Jókai Színházban, ünnepi gálaest keretében adják át. A közönség részleteket láthat majd A Monte Cristo grófja című musicalből, emellett több teátrum sztárművésze is színpadra lép.

A Magyar Teátrumi Társaság színházai, a szakmai élet elismert képviselői jelenlétükkel emelik az est fényét. Az ünnepélyes díjátadáson jelen lesz Vidnyánszky Attila, Cseke Péter, Balázs Péter, Fekete Péter, Blaskó Balázs, Nemcsák Károly és Oberfrank Pál. Az élőzenés gálán fellép többek között Szomor György, Sára Bernadett, Nemcsák Károly, Besenczi Árpád, Kútvölgyi Erzsébet, valamint a Jókai Színház teljes társulata.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés