bezár
 

zene

2011. 12. 16.
Újra kiadják a PIL régi lemezeit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újra kiadják Nagy-Britanniában John Lydon Sex Pistols utáni zenekara, a Public Image Limited (PIL) lemezeit, és a csapat 2012-ben új stúdióalbumot is készít - írta a Slicing Up Eyeballs zenei blog.

prae.hu

A punk egykori fenegyereke, Johnny Rotten a rövid életű, ám a világ könnyűzenéjére annál nagyobb hatást gyakorolt Sex Pistols feloszlása után 1978-ban már egy másik csapat, a PIL élén énekelt: a post-punk együttes 1992-ig tizenkét lemezt készített, majd 17 év csend után 2009-ben alakult újjá.

A PIL-katalógus újramaszterelt darabjai idén nyáron Japánban már megjelentek az ott divatos magas minőségű SHM-CD formátumban, jövőre ezeket a változatokat dobják a brit piacra is.

Tíz album - az 1978-as Public Image-től az 1992-es That What Is Not-ig - január 16-án jön ki a Virgin/EMI kiadásában, emellett újra kapható lesz John Lydon (Rotten) egyetlen szólólemeze, az 1997-ben megjelent Psycho's Path is. A két további PIL-korong, a Metal Box (1979) és a Second Edition (1980) újrakiadása már korábban elérhető volt Nagy-Britanniában.

A 2009-ben újjáalakult Public Image Limited közben új stúdióanyagon dolgozik, amely szintén jövőre jelenik meg.

A PIL tavaly a Sziget fesztiválon is sikeres koncertet adott. A John Lydon által vezetett zenekarban - amelyben története során a legendás basszusgitáros, Jah Wobble is megfordult - jelenleg Lu Edmonds (korábban: Damned, Mekons, Billy Bragg & the Blokes) gitározik, Bruce Smith (ex-Pop Group) dobol, Scott Firth (régebben a Morcheebával zenélt) pedig basszusgitározik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés