bezár
 

színház

2011. 12. 16.
A svéd Cirkus Cirkör a Trafóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A svéd Cirkus Cirkör Viseld koronaként című előadását láthatja a közönség a budapesti Trafó - Kortárs Művészetek Házában péntektől hétfőig négy alkalommal.

Szkéné színház

"Romantikus, sötét, vakmerő, szívet melengető, kellemesen melankolikus, határ nélküli varázslat, humor, dráma, érzékenység, akrobatika végtelen lehetőségekkel" - olvasható a Trafó honlapján az előadásról.

Mint írják, az az új cirkusz iránti lelkesedés, ami a budapesti közönséget jellemzi, hosszú évekkel ezelőtt a svéd Cirkus Cirkörrel kezdődött.

"Fiatal svéd artisták egy kis párizsi kávéházban üldögélve beszélgettek: skandináv cirkuszt kellene alapítani! Mivel szívük hazahúzott, 1995-ben Stockholmban megalapították a Cirkus Cirkört, bevezetve a svéd előadóművészetbe a kortárs cirkusz műfaját" - idézik fel a kezdeteket.
A Cirkus Cirkör produkcióiban a cirkuszművészet képezi az alapot, erre épülnek más művészeti ágak segítségével darabjaik.

A neves Cirque du Soleil, az utcatáncok, az utcaszínházak egyaránt hatnak a társulat munkájára, miközben az öt méter magasságban kihúzott kötélen a puszta szórakoztatás és a magas színvonalú művészeti alkotás igénye között egyensúlyozva hódítják meg a világot Európától Ázsiáig.

A Viseld koronaként a Cirkus Cirkör testről szóló trilógiájának - amelynek első része, a 99% Ismeretlen (2004), szintén járt a Trafóban - befejező része.

A cirkuszrajongóknak a Trafó Új cirkusz bérletet is kínál, hogy aki most megnézi a svéd előadást, az kedvezményen láthassa januárban a sokszereplős, mesebeli vietnámi cirkuszt, majd az IETO két akrobatájának kötéltáncát májusban, és végül, de nem utolsó sorban Charlie Chaplin lányának és Jean-Baptiste Thiérrée-nek extravagáns, legendás cirkuszát júniusban.

A Trafóban az év végéig még meglepetések, játékok, akciók várják a látogatókat. December 21-22-én pedig a Budapest Tánciskola fiatal táncosai mutatják be új, Ördöglakat című előadásukat: két táncot, amelyet a diákok alkotnak, először csak férfiakkal, aztán csak nőkkel a színpadon, majd egy harmadik darabot, amelyet az iskola vezetője, a táncos-koreográfus Angelus Iván állít színpadra.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés