bezár
 

színház

2011. 12. 15.
100. bemutató a Karinthy Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Századik bemutatójához érkezett a Karinthy Színház: a budai teátrumban pénteken a Szent Péter esernyője című előadás premierjét láthatja a közönség. A Mikszáth Kálmán regényéből készült vígjátékban Pogány Judit, Vándor Éva és Egri Kati is játszik.

Szkéné színház

A Karinthy Színház új előadását az igazgató-rendező, Karinthy Márton állította színpadra - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, Mikszáth Kálmán derűt és bölcs humort sugárzó regényéből Deres Péter dramaturg és Karinthy Márton rendező készített új színpadi játékot, amely remek szerepeket, játéklehetőséget kínál Pogány Judit, Egri Kati és Vándor Éva mellett többek között Pusztaszeri Kornélnak, Klem Viktornak, Fésűs Nellynek, Kiss Ramónának és Lippai Lászlónak is.

A díszletet Daróczi Sándor, a jelmezt Húros Annamária tervezte, az előadás zenéje Nyitrai László munkája, a dalszöveget Máthé Zsolt írta.

Az idén fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Karinthy Színház Buda egyetlen folyamatosan játszó állandó teátruma. Működésének 30. évfordulóját egyetlen magánszínház sem érte meg korábban, hiszen Bárdos Artúr legendás színháza is csak huszonhét esztendőt üzemelt magánkézben.

A háború utáni első magánszínház még Hököm Színpad néven alakult 1982-ben, a homlokzatra csak később merte kiírni családnevét a színház vezetője, Karinthy Márton.

Az idei évadot szeptemberben Csurka István egy régebbi tragikomédiája, az Eredeti helyszín nyitotta, Böhm György rendezésében. Október végén Fodor László vígjátékát, A templom egerét tűzte műsorra a színház, a darabot Karinthy Márton állította színpadra.

Januárban pedig krimit láthat a közönség a Karinthy Színházban: Robert Thomas Szegény Dániel című darabját mutatják be.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés