bezár
 

film

2011. 12. 15.
Felméri Cecília lengyel filmdíjat kapott
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Első díjat kapott Felméri Cecília Végtelen percek című, magyar-román koprodukcióban készült alkotása a bialystoki rövidfilmfesztiválon.

prae.hu

A film az Eastward Window versenyprogramban bizonyult a legjobbnak a december 7. és 11. között megrendezett lengyel filmmustrán - közölte csütörtökön a Magyar Filmunió az MTI-vel.

A Végtelen perceket először a locarnói filmfesztivál közönsége láthatta, majd ősszel az Amerikai Filmintézet Los Angeles-i fesztiválján is vetítették. A film Szántai János Az élet című novellája nyomán született az Inforg Stúdió, a kolozsvári Argo Audiovizuális Egyesület és a Laokoon Film közös produkciójaként. Az alkotás forgatókönyvét is Felméri Cecília írta, az operatőr Réder György, a vágó Politzer Péter volt.

Felméri Cecília a bukaresti filmművészeti egyetem filmrendező szakára jár és a kolozsvári Sapientia egyetemen tanít. Kakukk című diplomafilmje 2008-ban a diákzsűri legígéretesebb tehetségnek járó díját kapta a Magyar Filmszemlén. Rendezéseit a Gopo-díjra, a rangos román filmszakmai elismerésre is többször jelölték.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luca Guadagnino: Challengers
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés