bezár
 

film

2011. 12. 15.
Jótékonysági akció: válts jegyet az Életrevalók bemutatójára és támogasd a Mozgásjavító Iskola és Szakközépiskolát
Támogató jegyek válthatók december 21-ig, belépőjegy ára: 15.000 Ft- tól
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Európában már több mint tízmillióan látták az Életrevalók című filmet, mely egy nyaktól lefelé sportbalesetben megbénult férfi és egy volt „börtöntöltelék” barátságát mutatja be. A film különös humorral tanít meg bennünket arra, hogy fogyatékkal élve is lehet teljes életünk, s hogy néha az egészséges emberek is sok rejtett fogyatékosságot hordoznak magukban, melyből a szeretet és barátság ereje segít kilábalni.
A film decemberi bemutatója segítségével a magyarországi forgalmazó Budapest Film, a Mozgásjavító Iskola és Szakközépiskola számára szeretné felajánlani a VIP premier előtti bemutató teljes bevételét. Az vetítésre december 21-én kerül sor, addig is Miklósa Erika, Jakupcsek Gabriella, Erőss Zsolt valamint Árpa Attila és felesége együtt kampányol az Életrevalóknak.

A jótékonysági akcióra december 14-én, szerdán délelőtt egy sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet a szervezők. Olyan közszereplőket nyertek meg az ügynek, mint Miklósa Erika operaénekesnő, Árpa Attila műsorvezető és felsége Szabina, Jakupcsek Gabriella, Erőss Zsolt hegymászó és Mohay Bence, a Telesport műsorvezetője.

A Mozgásjavító Általános Iskola és Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthon több mint egy évszázada áll a mozgáskorlátozott gyermekek szolgálatában – mondta el a támogatott intézményről Nádas Pál igazgató. Az intézményben közel 230 gyermek mozgásfejlesztése, nevelése-oktatása, sérülés specifikus fejlesztése, egészségügyi ellátása történik, több színtéren, az iskoláskor szinte teljes spektrumában: ötéves kortól az iskolai életre felkészítő évfolyamokon, az általános iskola tagozatain (általános iskola a mozgáskorlátozott, illetve, külön telephelyen, a halmozottan fogyatékos mozgáskorlátozott tanulók számára), valamint a szakközépiskolában (kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoportban). A legfőbb sajátosság a mindennapos mozgásnevelés, melynek szakmaiságát a folyamatos egészségügyi háttér biztosítja. Az iskola az ország valamennyi területéről fogadja a mozgáskorlátozott gyermekeket, a vidékieknek diákotthoni ellátását nyújtva.

Az iskoláról a http://www.mozgasjavito.hu oldalon tudhatnak meg további információkat.


A sajtótájékoztatón három intézményi diák Vivien, Franciska és Roland képviselte a diákokat, s röviden ismertették „életrevaló” álmaikat: Roland a paraolimpiára készül, Vivien divattervező szeretne lenni New Yorkban, míg Franciska az esküvőszervezésből szeretne megélni.

A Cinema City a Mozgásjavító Általános Iskola és Szakközépiskola diákjait és nevelőit 2009 óta rendszeresen látogatói között tisztelheti, minden alkalommal a Cinema City Aréna multiplexben – mondta Buda Andrea a mozi hálózat képviseletében. A tavalyi évben több mint tíz, és idén is már számos vetítés előtt és után követték figyelemmel a támogatók azt az elkötelezett pedagógusi munkát, amit a gyerekek filmélményekben gazdag szórakozásáért tesznek az iskola tanárai, sokszor saját szabadidejüket sem kímélve. Azt a célt tartják szem előtt, hogy a mozgáskorlátozott diákoknak ugyanabban a mozis élményben legyen részük, mint egészséges társaiknak. A Cinema City Aréna dolgozói ezeken a látogatásokon kiemelt figyelemmel, gondossággal segítik a kerekes székkel, illetve mankóval érkező diákokat. A cég magyarországi hálózatának fejlesztése során az akadálymentesítést mindig komolyan szem előtt tartotta és teszi ezt továbbra is, mind az újonnan épült, mind a jövőben felújításra kerülő mozik esetében.

Cserháti Ágnes, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szóvivője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az MTVA megváltoztatta eddigi filmforgalmazási és vásárlási szemléletét, ennek köszönhetően egyre több premierfilmet láthatnak a nézők a közszolgálati csatornákon. A közmédia által beszerzett filmek általában egyszerre kerülnek kiválasztásra, majd a programszerkesztőkkel történő egyeztetés után dől el, hogy az m1, az m2, a Duna, vagy a Duna2 nézői láthatják először az alkotásokat. A megújult filmkínálatban szereplő filmekhez kapcsolódóan az MTVA alkalmanként nemcsak a televíziós sugárzást, hanem a DVD-n, moziban, és interneten történő terjesztési jogokat is megvásárolja. Az MTVA Filmbeszerzési Igazgatósága nemrégiben például a francia filmek legnagyobb gyártójától és forgalmazójától, a Gaumont-tól vásárolt meg egy öt filmből álló csomagot. A csomagba tartozó filmek hazai mozi-forgalmazására négy magyarországi céggel állapodott meg az MTVA. Minden mozifilm-forgalmazó a saját profiljába, zsánerébe illeszkedő filmet, illetve filmeket választotta ki. Ennek egyik darabja az Intouchables, azaz az Életrevalók című film, amelyet rövidesen a Budapest Film forgalmazásában láthatnak a nézők a mozikban, melynek jótékonysági felhívását műsorfelületeivel támogatja az MTVA.

A jelen levő közszereplők közül elsőként Miklósa Erika operaénekesnő kapta meg a szót, aki felajánlotta a paraolimpiai felkészüléshez segítségét a 16 éves Rolandnak, majd elmondta, hogy az elmúlt évben az „Önkéntesség évéhez” kapcsolódva számos olyan fiatalt ismert meg, akik „életrevalósága” lenyűgözte. – Találkoztam számos fogyatékkal élő fiatallal, látás-, hallássérültekkel és mozgássérültekkel egyaránt, s olyan „örömforrást” találtam bennük a velük végzett munka vagy szórakozás kapcsán, amely motivál a mindennapokban. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy álljon ilyen ügyek mellé, vagy úgy, hogy most jegyet vásárol a december 21-ei bemutatóra, vagy önkéntes munkával nyújt segítséget az arra rászorulóknak.

Árpa Attila és felesége Szabina személyes érintettségére is fény derült a sajtótájékoztatón. Tomán Szabina elmondta, hogy iskolatársa volt egy mozgássérült fiatal, akinek akarása, életrevalósága, vidámsága mindig is lenyűgözte, s örömmel kampányol ilyen ügyekben, míg férje felajánlotta Tükörváros című ifjúsági regényét a Mozgásjavító Általános Iskola és Szakközépiskola egy egész osztálya számára. Árpa elmesélte, hogy a könyv egy gyerekek által felépített földalatti világban játszódik, ahol a gyerekek aztán folyamatosan átveszik a felnőtt világ feletti hatalmat tisztaságukkal, előítélet mentességükkel.

Jakupcsek Gabriellát lenyűgözte a film története, amely valós eseményeken alapul, s a főszereplő még ma is él. – A film különös humorral mutatja be az élet másfajta minőségeit, a barátság és a szeretet különböző formáit, melyek nem csak így karácsony közeledtével hívják fel a figyelmet a fogyatékkal élőkre, hanem remélem mindennapjainkban is. Szeretném remélni, hogy minél többen vásárolnak jegyeket a december 21-ei premier előtti bemutatóra, hogy így támogassák a Mozgásjavító Általános Iskola és Szakközépiskola diákjait - mondta.

December 21-ig cégek és magánszemélyek támogató jegyvásárlását várják a Budapest Film és a Cinema City szervezői.

A jótékonysági vetítés a Cinema City Aréna VIP termeiben lesz 2011. december 21-én.

Programok:

19:00- 20:00- VIP fogadás

19:30- 20:00- PÁN PRODUKCIÓ jóvoltából karácsonyi koncert

20:00- 22:00- ÉLETREVALÓK című film premier előtti vetítése

További információért és az eseményen való részvételhez regisztrációért a maja.sorknaes@budapestfilm.hu e-mail-címre kell írni!

Belépőjegy ára: 15.000 Ft- tól

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/CgOeT-08Itg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Életrevalók (Intouchables)
Színes, feliratos, francia vígjáték, 112 perc, 2011.
Rendező: Eric Toledano, Olivier Nakache
Forgatókönyvíró: Olivier Nakache, Eric Toledano
Operatőr: Mathieu Vadepied
Producer: Nicolas Duval-Adassovsky, Laurent Zeitoun, Yann Zenou
Vágó: Dorian Rigal-Ansous

Szereplők: François Cluzet (Philippe), Omar Sy (Driss), Anne Le Ny (Yvonne), Audrey Fleurot (Magalie), Clotilde Mollet (Marcelle), Alba Gaia Kraghede Bellugi (Elisa), Cyril Mendy (Adama), Christian Ameri (Albert)

"Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára."


Mozibemutató dátuma: 2011. december 22.
Forgalmazó: Budapest Film



prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Dev Patel: A Majomember

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés