bezár
 

zene

2011. 12. 14.
Borisz Berezovszkij zongorakoncertje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Beethoven, Brahms és Liszt darabokat játszik az MVM koncertek - A Zongora elnevezésű bérlet első estjén, csütörtökön a világhírű orosz zongoraművész, Borisz Berezovszkij.

prae.hu

A neves muzsikusnak, az 1990-es Nemzetközi Csajkovszkij Verseny győztesének csaknem le kellett mondania budapesti fellépését, mert angol és orosz útlevelét is ellopták. Végül sikerült rekord gyorsasággal pótolni az okmányokat, így a romantikus zongorairodalom legszebb alkotásait hallhatja a közönség - közölte az MTI-vel a szervező, a Jakobi Koncert vezetője, Jakobi László.

A hangverseny végén elhangzó transzcendens etűdökkel köszön el a Liszt-évtől a jeles zongoraművész. A sorozat további koncertjeinek előadói Ránki Dezső, Richard Goode, Grigorij Szokolov, Fazil Say és Bogányi Gergely lesznek.

A nyitóhangversenyre már elkészült a 2012-2013-as, tizedik zongorabérlet programja is. Az évforduló alkalmából több sorozatot is rendeznek: hat koncertet a Művészetek Palotájában, ötöt a Festetics Palotában és négyet a Bartók Emlékházban.

A Művészetek Palotájában ismét világhírű művészek hallhatók a következő évadban, újra jön Jevgenyij Kiszin, Grigorij Szokolov, valamint a kiváló magyar művészek, Ránki Dezső és Bogányi Gergely, először játszik a sorozaton Jevgenyij Koroljov és az Európában egyre ismertebb fiatal francia zongorista, David Fray.

A Festetics Palotában is rangos, világhírű művészek vállalták a fellépést. Ebben a teremben a művészek és a közönség közelsége egészen különleges zenei élményt nyújt a hangversenyek hallgatóinak: Vásáry Tamás, Jandó Jenő, Várjon Dénes, Farkas Gábor és a már szintén jelentős nemzetközi sikereket elérő Igor Levit a főszereplői az esteknek.

A Bartók Emlékházban fiatal tehetségek kapnak koncertlehetőséget, az elmúlt évek Junior Prima díjasai adnak szólóesteket: ifjú Balázs János, Borbély László, Lajkó István és Fülei Balázs.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés