bezár
 

zene

2011. 12. 14.
Ünnepi koncert Kodály születésnapja alkalmából
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Péntek este a Régi Zeneakadémián ünnepi hangversenyt rendeznek Kodály Zoltán műveiből, emlékezve arra, hogy a zeneszerző-pedagógus 1882. december 16-án született.

prae.hu

Az esten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (LFZE) volt és mostani növendékei lépnek fel, Kodály második vonósnégyesét a nemrég diplomázott Accord Quartet szólaltatja meg - mondta el az MTI-nek Batta András rektor.

A Sírfelirat című zongorakompozíciót Vida Mónika Ruth játssza, Vörös Szilvia Gundel-díjas operaszakos hallgató két dalt énekel, az Új Liszt Ferenc Kamarakórus pedig Erdei Péter vezényletével kórusműveket ad elő.

Az egyetem legszebb és legfontosabb hagyományai közé tartozik Kodály születésnapjának megünneplése - emelte ki a Batta András. Már Kodály életében szokás volt, hogy a hozzá közelállók, volt tanítványok, gyermekek, karok felkeresték köröndi lakásban és énekelve köszöntötték a mestert.
A halála után nagy dalos ünnepeket szerveztek e napra.

"Mi is tartottunk már nagyobb koncerteket, mivel azonban a Liszt Ferenc téri épület felújítása folyik, szerényebbek a lehetőségeink.

Liszt Ferenctől kaptuk a Zeneakadémiát, az alapítást, a művészi mércét, a tehetség iránti nyitottságot. Kodálytól pedig magát az oktatás szellemiségét, azt a karizmát, amely az egyetemet máig vonzóvá teszi, ezt a tradíciót folytatni kötelességünk" - fűzte hozzá a rektor.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés