bezár
 

irodalom

2011. 12. 14.
Hova is lenne az út? – A Csészényi Kávézóba!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2011. december 15-én 17 órától bemutatjuk Mohai V. Lajos Hova is lenne az út? című kötetét Budán, a Csészényi kávézóban (Krisztina krt. 34). Akik a könyvről beszélnek: Sándor Iván, Kiss Endre (szövegét Hudra Árpád olvassa fel), Balogh Endre. A vendégek vendégek lesznek egy csészényi kávéra.

Elvégezve a talált tárgy után a talált szerző megtisztítása is: lecsupaszított beszélővel áll előttünk Mohai V. Lajos. Evilági vágyak, érdekek nélkül kérdezi, Hová is lenne az út. Refrénszerű válasza meghatározza a kötetet: innen el. Nem tudjuk meg soha, hogy hova, de arról képet kapunk, honnan.

prae.hu


Nem rendszeres inventár, hanem impressziók határozzák meg a „kameramozgást”. Tetemeket (!) vezetnek kantárszáron, összedőlt istállók a hát mögött. A korhadt deszkakerítést rozsdás kacat szorongatja és gomba tenyészik a párnás fában. A varjak röpte mozdulatlan, a csönd halotti, szállás, otthon nincs.
 

Az anyagi világ, a természet és az emberi környezet pusztulását dermedt magányban mutatja fel: ember, állat, táj – tájékozódási pontok nélkül, kapcsolatok nélkül minden a megsemmisülésbe bukik. Egy-két kivétellel nincs többes szám első személy az egész kötetben, nincs mi, nincsenek emberi, nincsenek metafizikai viszonyok, nincs semmiféle társ, akinek (vissz)fényében bármi is megelevenedhetne.

 

Mohai V. Lajos: Hová is lenne az út? 2011., Budapest, PRAE.HU Kft.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Horváth Iván (1948-2024)
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés