bezár
 

irodalom

2011. 12. 13.
Kitüntették Dudás Károly délvidéki írót
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést adta át kedden Dudás Károly délvidéki publicistának, írónak.

prae.hu

Mint a Külügyminisztérium közölte, Dudás Károly több évtizedes szépírói, újságírói, lapszerkesztői, művelődésszervezői, valamint a délvidéki magyarság érdekében végzett közéleti munkásságáért vehette át az elismerést.

Dudás Károly 1947-ben született Csantavéren (Szerbia). 1973-ban az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karának magyar nyelv és irodalom tanszékén szerzett diplomát.

1970-től a Képes Ifjúság hetilap újságírójaként, majd művelődési rovatának szerkesztőjeként dolgozott, 1983-tól a 7 Nap újságírója és szerkesztője lett, 1993-tól az Új Hét Nap, majd 1994-től a Szabad Hét Nap alapító főszerkesztője volt. 2001 óta a Hét Nap, a délvidéki magyarság nagy hagyományú hetilapjának főszerkesztőjeként és a Pannon Press Kiadó igazgatójaként tevékenykedik.

Dudás Károly a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének, majd a Vajdasági Magyar Szövetségnek alapító elnökségi tagja.

Megalakulása, azaz 1992 óta elnöke a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetségnek. 1990-től 2008-ig önkormányzati képviselő volt Szabadka község képviselő-testületében.

Tagja a Magyar Írószövetségnek és a Vajdasági Íróegyesületnek. 2002 óta a Magyar Nemzeti Tanács tagja, 2000-től az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület tiszteletbeli tagja.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés