bezár
 

film

2011. 12. 13.
Az MTVA 77, a médiahatóság 32 milliárdot kap
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 32,4 milliárd forintból, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 77,4 milliárd forintból gazdálkodhat jövőre.

prae.hu

A parlament kedden 217 igen szavazattal, 75 ellenében fogadta el az NMHH jövő évi költségvetéséről szóló javaslatot.

Eszerint a médiahatóság 32,4 milliárd forintból gazdálkodhat a következő évben, ebből a legnagyobb tételt - csakúgy, mint idén - a hírközlési terület bevételei képezik. Ezek várhatóan 24,4 milliárd forintra rúgnak majd, a médiahatóságnak ugyanakkor további 5,5 milliárd forint bevétele származhat az általános forgalmi adóból.

Az NMHH személyi juttatásokra 6,3 milliárd, dologi kiadásokra 5,8 milliárd forintot fordít jövőre, fejlesztésre nagyjából 3,2 milliárd forint jut, ebből jelentős összeget a digitális átállás folyamatát biztosító beruházásokra költenek.

Az NMHH Médiatanácsának működési költségeit 125 millió forintból fedezik. A médiatanács által kiszámlázandó, de véglegesen az MTVA-t illető médiaszolgáltatási és pályázati díjakból több mint 3,5 milliárd forint származhat, míg kötbérből és bírságokból a várakozások szerint 266 millió.

A közmédiumok feladatainak ellátását támogató, műsorszámainak előállítását, megrendelését, megvásárlását, tájékoztatási és egyéb tevékenységét végző, valamint a közszolgálati médiavagyon tulajdonosi jogait és kötelezettségeit is gyakorló MTVA 77,4 milliárd forintos bevételének legnagyobb részét az állam által fizetett közszolgálati hozzájárulás teszi ki, ez jövőre 64,8 milliárdra emelkedik.

A jelentős befolyásoló erővel rendelkező két kereskedelmi televíziónak az éves reklámbevételük 2,5 százalékát kell befizetniük az alapba, vagy a vele kötött megállapodás szerint magyar filmek gyártására kell fordítaniuk az összeget. A költségvetés ebből egymilliárd forint bevétellel kalkulál.

Az MTVA médiaszolgáltatás-támogatási és vagyonkezelési tevékenységének biztosítására 68,7 milliárd forintot különít el a javaslat, amelynek értelmében a négy közmédium működési támogatására nagyjából 3 milliárd forintot utal át a szervezet.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Dev Patel: A Majomember
A 14. Frankofón Filmnapokról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés