bezár
 

zene

2008. 08. 04.
Argentin kórus a debreceni Bartók verseny nagydíjasa
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az argentin University Choir from Mendoza of the UNCuyo kamarakórus lett a vasárnap befejeződő Bartók Béla XXIII. Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál nagydíjasa.

prae.hu

A kategóriadöntők díjnyertes együttesei szombat este küzdöttek meg Debrecenben, a Kölcsey Központban a verseny legrangosabb elismeréséért, a kórusverseny nagydíjáért. 

A kamarakórusok közül az argentin University Choir from Mendoza of the UNCuyo kórus, a nőikarok kategóriájában a magyar Bartók Béla Nőikar, míg a vegyeskarok versenyében a Fülöp-szigeteki University of the Philippines Singing Ambassadors kórus bizonyult a legjobbnak, s indulhatott az abszolút győztesnek járó nagydíjért folyó küzdelemben, amit végül az argentin együttes nyert meg.

Vasárnap délelőtt debreceni templomokban adtak hangversenyeket a kórusok, este pedig a Kölcsey Központban díjkiosztó zárógálával fejeződik be az idei Bartók Béla kórusverseny. Ebből az alkalomból a négy kontinensről érkezett mintegy ezer énekes együtt énekli majd Kodály Budavári Te Deum és Ha:ndel Halleluja című kórusművét.

nyomtat

További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés