bezár
 

art&design

2011. 12. 13.
Jótékonysági árverés a Zelnik Aranymúzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ázsiai műtárgyakból rendez jótékonysági aukciót a magyar orientalisztikai képzés javára vasárnap a budapesti Zelnik István Délkelet-Ázsiai Aranymúzeum, ahol január 1-jén először mutatkozik be a nagyközönség előtt a Zelnik István által a közelmúltban megvásárolt Stradivari-hegedű.

prae.hu

Az Aranymúzeum jótékonysági árverésén több mint 120 ázsiai műtárgy kerül kalapács alá, amelyek között akadnak háromezer éves darabok, de 20. századi alkotások is. A műkincsek mintegy negyede nemesfém, kikiáltási áruk 40 ezertől több millió forintig terjed - tájékoztatta az MTI-t a múzeum.

Mint az intézmény közölte, a jótékonysági aukció bevételével az ELTE Délkelet-Ázsiai Tanszékét és könyvkiadását támogatják.

Az árverésre bocsátott tárgyak szombatig a Belvedere szalonban tekinthetők meg; az aukciót vasárnap 18 órakor tartják az Aranymúzeum Sövény Aladár Teaházában.

Különleges eseménynek ad otthont az Andrássy úti kiállítóhely az újév első napján is, amikor a nagyközönség először hallhatja a múzeumalapító Zelnik István által novemberben megvásárolt Stradivari-hegedűt.

A hagyományteremtő szándékkal meghirdetett koncerten Kokas Katalin hegedűművész mellett Kelemen Barnabás (brácsa), Kokas Dóra (cselló), Homoki Gábor (hegedű) és Kristóf Szabina (ének) lép fel; az előadást tárlatvezetéses múzeumlátogatás követi.

Kokas Katalin november végén kapta meg ötéves használatra a különös körülmények között Budapesten felbukkant, Ceciliának nevezett 1697-es Stradivari-hegedűt Zelnik Istvántól.

A Stradivarius használatára a jövőben azok a fiatal művészek kapnak lehetőséget, akik kiemelkedően teljesítettek az elmúlt években.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés