bezár
 

film

2011. 12. 10.
A hévízi az ország leglátogatottabb egytermes mozija
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Már túllépte idén a 20 ezres nézőszámot a hévízi Fontana Filmszínház, amely Magyarország leglátogatottabb egytermes kismozija és ahol jövőre már háromdimenziós filmeket is vetíthetnek.

prae.hu

A korábbi évek 14 ezer és 16 ezer közötti látogatószámát idén már jócskán felülmúlta a fürdőváros mozija, ahol 11 hónap után már a 20 ezredik látogatót köszönthették. A sikert nagyobb marketinggel, jobb filmválasztékkal és a városban zajló rendezvényekhez csatlakozó aktuális kínálattal érték el - mondta el az MTI-nek Halász Gábor, a Gróf I. Festetics György Művelődési Központ igazgatója.

A városi tulajdonban működő filmszínház szükségességét néhány évvel ezelőtt még megkérdőjelezték, de a kulturális intézményeket ez évtől irányító új igazgató úgy gondolta: érdemes egy kísérletet tenni arra, hogy növelhető-e a látogatottság. Többet fordítottak reklámra, elérték, hogy a bemutatót követő néhány héten belül láthatók legyenek a premierfilmek, de törekedtek arra is, hogy nemcsak közönségfilmekkel, hanem az artmozik kínálatával is csábítsák a nézőket. A városi rendezvényekhez ugyancsak igyekeznek csatlakozni, így például január első hetében, a pravoszláv karácsony idején orosz filmhetet rendeznek.

Halász Gábor azt is elmondta: nyereséget nem termel a mozi működtetése, bár a gazdálkodása közelít a nullszaldóhoz. A fürdővárosban azonban ezt egyfajta alapszolgáltatásnak tekintik, ráadásul 40-50 kilométeres körzetben nincs a közelben másik vetítőhely.

A Fontana Filmszínházat nem is hagyják elsorvadni, sőt már megfogalmazódtak a jövő évi fejlesztési elképzelések. Februárban a mozinak és a múzeumnak egyaránt helyet adó épületet átalakítják és felújítják, ezzel együtt a mozit is korszerűsítik. Alkalmassá teszik 3D-s filmek vetítésére, de nem akarnak high-tech mozibelsőt. Szeretnék megőrizni a hangulatát a kisváros kismozijának, ahol nagyfilmek peregnek - fogalmazott Halász Gábor.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
A 14. Frankofón Filmnapokról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés