bezár
 

zene

2011. 12. 09.
Arcangeli
Utazás egy hóemberrel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Cliff Richard, a Celtic Woman, Hayley Westenra, a King’s Singers, a Nightwish, Placido Domingo és más világsztárok feldolgozása után, közel 30 év elteltével végre Magyarországra is megérkezik A Hóember.

prae.hu

Az Oscar-díjra jelölt animációs film (The Snowman) világszerte hatalmas sikert aratott, mára már kultikussá vált betétdala – Utazás egy Hóemberrel, eredeti címe Walking in the Air – idén karácsonykor hallható először magyarul. A dalt idehaza az Arcangeli Társulat és a Balogh Sándor által vezényelt szimfonikus „all-star” zenekar adja elő, melynek tagjai több hollywoodi produkcióban is közreműködtek.

A magyar nyelvű feldolgozást az Arcangeli produkció Fonogram-díjas, dupla platinalemezes szerzőpárosa, Uglyay Kovács Levente és Oláh Szabolcs készítette Balogh Sándorral, a nagysikerű „Szimfonik Live” karmesterével közösen. Az éteri énekdallamokat az Arcangeli Társulat tagja, Nagy Anita Abigél operaénekes növendék adja elő.

Az Utazás egy hóemberrel című karácsonyi világsláger december elején, az Alexandra Records gondozásában CD formájában jelenik meg. A lemezen megtalálható még az Arcangeli Társulat Pesti Cinderella című zenés darabjának főcímdala, szintén nagyzenekari feldolgozásban. Közreműködik a Fonogram-díjas Szirtes Edina „Mókus” zenész-énekesnő, aki a lemez több dalában is vendégszerepel, többek között duettben adja elő a Legmélyebb álom című dalt a Társulat énekesével, Oláh Szabolccsal.

A lemez fő attrakciója a 2012. év elején debütáló zenés színdarabból készült romantikus 38 perces hangjáték, melyben a mesélő szerepét a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Szilágyi Tibor színművész alakítja. A Pesti Cinderella (A verklis, egy dzsentri és az örömlány) címet viselő előadás az 1890-es években a monarchia aranykorában játszódik, bécsi, budapest és dalmát helyszíneken. A történet egy fiatal lecsúszott magyar gróf, egy pesti lány és egy olasz cigánylány tragikus szerelmi háromszögét mondja el.

Akik az Alexandra üzletekben Arcangeli albumot vásárolnak, ezt a CD-t karácsonyi ajándékba kapják, de természetesen külön is kapható lesz országszerte.

Arcangeli: Utazás egy hóemberrel CD dalai:

1. Utazás egy hóemberrel
2.Pesi Cinderella (szimfonikus, nagyzenekari változat)
3-21.Pesti Cinderella – zenés hangjáték
38 perces hangjáték (9 dal)
Mesélő: Szilágyi Tibor
Közreműködnek: Szirtes Edina „Mókus”, Simkó-Várnagy Mihány, Vadász Gyula, Károly Tamás és az Arcangeli Társulat tagjai (Nagy Anita Abigél, Oláh Szabolcs, Uglyay Kovács Levente, Körömi Péter és Darvas Kristóf)
 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés