bezár
 

zene

2011. 12. 09.
Farkas Annamária és a Dunazug együttes: Dunán innen, Dunán túl
Lemezbemutató koncert: 2011. december 11. 17 óra Szentendre, Városháza díszterme
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
„Régóta szeretném megismerni a magyar népzenét, de nem tudom, hogy mivel kezdjem!” – mondta egyszer egy barátom. Van egy képzeletbeli kerítés, amely elválasztja a hallgatóság széles körét nagyapáink zenéjétől, pedig ez az a világszerte egyedülálló örökség, amire méltán lehetünk büszkék. „De mi van a kerítésen túl?” Ezt a kerítéssel elzárt sokszínű világot mutatja meg közérthető formában a Dunazug együttes könyv-lemeze és a Farkas Annamária gyönyörű hangján felcsendülő dallamok. „Izgalmas utazás!”

prae.hu

November végén, Advent első vasárnapjára jelent meg Farkas Annamária első, népzenei szólólemeze, Dunán innen, Dunán túl címmel, mely a lemez zenei anyagának sokszínűségére utal.

Annamari kislány kora óta énekel színpadon, felnőtté cseperedve pedig ének-zene, népzene tanárként is hivatásává választotta a népzenét.

A műfaji határokat átlépve, népdalénekesként Ádok Zoli duettpartnere a Három álom című 2011. nyarán megjelent második lemezén. Felléptek már többek között a Fábry show, az X-faktor, a Csillag születik tv-s műsorokban, Mága Zoltán 2011. Újévi Koncertjén és a nemrég indult Mága Show-ban is láthatták őket a nézők.

Énekével évezredes tudást csillant fel, s hangjának finom árnyalataival a mai hallgatók szívét is kitárja.

A lemezen az énekesnőt a dinamikus Dunazug együttes kíséri. Tagjai több műfajban és sok-sok hangszeren járatosak, ennek köszönhetően szinte minden tájegység hangszeres zenéjét képesek hitelesen rekonstruálni: a klasszikus vonós-cimbalmos banda mellett a tamburazenekaron át a somogyi duda- vagy a dél-alföldi tekerőmuzsikáig és a gyimesi-, moldvai csángó hangszer-összeállításokig.

A lemezen zenészbarátaik és mestereik közül Ökrös Csaba (hegedű) és Juhász Zoltán (furulya) közreműködőként is részt vett a munkában.

A lemez a Kárpát-medence sokszínű zenei világából nyújt ízelítőt. Igényes, könyv formátumú kiadványként leírások és szövegkönyv társul hozzá. Karácsonyi zárószámával ünnepi ajándékként jelent meg Advent első vasárnapjára.

Dunán innen, Dunán túl lemezborító

Lemezbemutató koncert:

2011. december 11. 17 óra Szentendre, Városháza díszterme

A lemez megvásárolható a koncerten, a boltokban és megrendelhető a honlapokon keresztül.
 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés