bezár
 

építészet

2011. 12. 09.
Mélyépítési vizsgálatokat végeznek a Kossuth téren
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jelenleg a Kossuth tér újjáépítésének átfogó - mélyépítési, térrendezési, kertészeti, képzőművészeti, közlekedéstechnikai - tervezési előkészülete zajlik, a tervezői program összeállításához, a mélyépítési tervezésekhez talajmechanikai vizsgálatokat végeznek a Kossuth téren 2011. december 10-12. között - közölte az Országgyűlés sajtószolgálata pénteken az MTI-vel.

prae.hu

Mint írták, a vizsgálatok közlekedési és idegenforgalmi szempontból akadályt nem jelentenek.

A közleményben felidézték, hogy az Országgyűlés 2011. július 13-án kelt, a budapesti Kossuth tér rekonstrukciójáról szóló határozata alapján a kormány, az Országgyűlés elnöke, és az Országgyűlés Hivatala együttműködésével 2014-ig kell megvalósítani a Kossuth tér régóta esedékes újjáépítését.

Az újjáépítés keretében irányadóak az Országház tervezőjének, Steindl Imrének a Kossuth térre vonatkozó korabeli térszerkezeti tervei; a felszín alatti építkezésekkel pedig - mélygarázs és látogatóközpont – biztosítani kell a gépkocsitárolás és a vendégforgalom korszerű és szakszerű feltételeit.

A határozat szerint a Kossuth téren helyre kell állítani a szoborrombolások előtti állapotot, és szintén helyre kell állítani és közkinccsé kell tenni a kommunista időszakban felszámolt és gyűjteményétől megfosztott Parlamenti Múzeumot is.

A budapesti Kossuth tér újjáépítésével kapcsolatban a tervezés és az építkezés minden szakaszáról folyamatosan tájékoztatják a közvéleményt - közölték.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Cserépváraljai templomfelújítás és Micélium tudásköz-pont nyerte az idei Média Építészeti Díját
építészet

Interjú Filip Rybkowskival
építészet

Interjú Kőszeghy Flórával
Egy látogatásra érdemes új célpont

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés