bezár
 

film

2011. 12. 08.
Vetítésekkel ünnepli 18. születésnapját az Odeon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
December 16. és 18. között az elmúlt tizennyolc év legsikeresebb, saját forgalmazású filmjeit vetíti a budapesti Odeon Lloyd mozi; a programmal a cég "nagykorúvá" válását ünneplik.

prae.hu

A mozi üzemeltetői, a Magyarhangya csoport és Borsos Erika ügyvezető a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondták: péntektől vasárnapig olyan filmeket tűznek műsorra, amelyeket az Odeon forgalmazott és a legnagyobb sikert aratták.

Pénteken újra megtekinthető lesz például Philippe Claudel Oly sokáig szerettelek, Otomo Kacuhiro (Katsuhiro Otomo) Akira, valamint Szimler Bálint és Rév Marcell Kodály method című filmje.

Szombaton Julio Medem Anna bekattanva, Darren Aronofsky Pí, Pedro Almodóvar A vágy törvénye és egy Depeche Mode-koncertfilm kerül vászonra, vasárnap a Párizs, szeretlek! című, 22 rendező 18 kisfilmjét tömörítő alkotást vetítik, de műsorra tűzik Giuseppe Tornatore Cinema Paradiso, Osii Mamoru (Mamoru Oshii) Ghost in the Shell és Pedro Almodóvar Szenvedélyek labirintusa című filmjét is.

Az Odeon videotéka, kiadó és filmforgalmazó 1993-ban alakult. Az elmúlt 18 év alatt az Odeon 450 filmet adott ki VHS kazettán, 100 filmet DVD-n, 35 filmet pedig moziforgalmazásban vitt a közönség elé. 2003-ban az egykori Duna mozi helyén jött létre a 101 férőhelyes Odeon Lloyd mozi, amely kávézóként is üzemel - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Bejelentették: a jövőben tovább szeretnék erősíteni az új közösségi alapú mozizást, valamint az országos művészfilm-forgalmazást is.

Ez utóbbi gazdaságilag is rentábilis modelljét még keresik, mert az bebizonyosodott, hogy a hagyományos filmforgalmazás a művészfilmek esetében jelenleg nem finanszírozható.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Csáki László: Kék Pelikan
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés