bezár
 

zene

2011. 12. 08.
Rihanna Budapesten koncertezik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Budapesten lép fel csütörtökön este európai turnéja keretében Rihanna, a világ egyik legsikeresebb énekesnője; a mindössze 23 éves barbadosi sztár a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik.

prae.hu

A rhythm and blues, a pop, a reggae és a dance műfajában egyaránt otthonosan mozgó énekesnő hatodik stúdiólemeze Talk Taht Talk címmel néhány héttel ezelőtt jelent meg.

Az énekesnő turnéja még tavaly kezdődött 2010-es lemezéhez, a Loud-hoz kapcsolódva; az európai rész idén szeptemberben indult. A koncertek mindenütt nagy sikerrel zajlanak; a showt várhatóan összesen mintegy 1,5 millió ember fogja látni, mire befejeződik a körút.

Rihannának sikerül megdöntenie a londoni O2 Aréna eddigi rekordját, miután tíz teltházas koncertet ad az ősz folyamán az angol fővárosban, amit még előtte senki nem tudott megtenni a sportcsarnok megnyitása óta - közölte a szervező Live Nation az MTI-vel.

A budapesti fellépésen Calvin Harris skót énekes-dalszerző-dj melegíti be a közönséget Rihanna előtt; Harris közreműködött az énekesnő új lemezén is, a We Found Love című dalban.

Rihanna debütáló albuma, a Music of the Sun 2005-ben jelent meg; egy évvel később kiadott második anyaga, a Girl Like Me hozta meg első amerikai listavezető kislemezét, az SOS-t. Az igazi áttörést a 2007-ben megjelent harmadik album, a Good Girl Gone Bad című anyag jelentette, amelyről három listavezető dal is kikerült: a Jay-Z-vel közösen rögzített Umbrella, a Take a Bow, valamint a Disturbia.

A Good Girl Gone Bad albumot kilenc Grammy-díjra jelölték, egyet meg is kapott az Umbrelláért. Negyedik stúdiólemezéről, a 2009-es Rated R-ról a Rude Boy vezette az amerikai listát, akárcsak a tavaly novemberben kiadott Loud-ról az Only Girl (In the World) és a What's My Name?.

Fiatal kora ellenére már több mint 25 millió albumot és 45 millió kislemezt adott el. Nem kevesebb, mint 92 zenei díjat zsebelt be eddig, tavaly a korábbi mellé újabb két Grammyt gyűjtött be a Jay-Z-vel közösen készített Run This Town-ért.

Rihanna Barbados tiszteletbeli kulturális nagykövete és évek óta a hátrányos helyzetű gyerekek elkötelezett segítője. Magyarországi rajongói külön Rihanna-honlapot üzemeltetnek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés