bezár
 

film

2011. 12. 05.
Újabb díj a magyar rövidfilmnek: Révész Balázs operatőri díja
Sajtóközlemény, 2011. december 5. Magyar Filmunió / Magyar Nemzeti Filmalap
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Révész Balázs nyerte a legjobb operatőrnek járó Kovács László-díjat Simonyi Balázs FINALE című filmjéért az operatőrök nemzetközi filmfesztiválján Lengyelországban.
Magyar sikerrel zárult szombaton az operatőrök nemzetközi filmfesztiválja. A Camerimage seregszemlét évről-évre más lengyel nagyvárosban rendezik meg, az egyedülálló és nagyszabású operatőr ünnepnek november 23 – december 3. között az észak-lengyelországi Bydgoszcz adott otthont.

Az egyetemista filmek versenyében indult Simonyi Balázs legújabb rövidfilmje, a Finale, melyért Révész Balázs megkapta a legjobb operatőrnek járó Kovács László-díjat.

<object width="420" height="243"><param name="movie" value="http://daazo.com/swf/flvplayer.swf?id=823e52d6-f039-11e0-a45c-0050fc84de33&color=#3EB3DC"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://daazo.com/swf/flvplayer.swf?id=823e52d6-f039-11e0-a45c-0050fc84de33&color=#3EB3DC" type="application/x-shockwave-flash" allowScriptAccess="always" allowFullScreen="true" width="420" height="243"></embed></object>

A zsűri tagja volt többek közt a Lars von Trier Melankóliájának operatőre, Manuel Alberto Claro és Nastassja Kinski is; az elnöki tisztet Roger Spottiswoode világhírű rendező töltötte be.

A fotóművészként és újságíró-szerkesztőként is ismert Simonyi Balázs 8 perces Finale című új alkotása a Snittegylet Filmműhely és a Celluloid Műhely gyártásában készült. A film „két férfi, egy eset, egy este” csattanós története, melynek főszereplője Elek Ferenc és Kovács Lehel.

Simonyi Balázs legújabb munkája a közelmúltban elnyerte a szöuli ASIANA közönségdíját, majd a franciaországi Brestben megrendezett európai rövidfilm verseny elismerő oklevelét.

A stáb - forrás: http://www.magyarfilmszemle.hu



prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés