bezár
 

zene

2011. 12. 05.
Karácsonyi koncertkörúton a Cantemus Kórus
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizenkét állomásos, több szabolcsi és borsodi települést érintő karácsonyi koncertkörútra indul decemberben a nyíregyházi Cantemus Kórus.

prae.hu

A Cantemus Karácsony 2011 című program keretében december 14-től 22-ig folyamatosan, egy-egy nap több vidéki helyszínen is felcsendülnek a Szabó Dénes karnagy vezette Cantemus Gyermekkar, a Pro Musica Leánykar, a Banchieri Énekegyüttes és a Cantemus Vegyeskar "angyalhangjai" - tájékoztatta a kórus hétfőn az MTI-t.

Idén Oros, Apagy, Sóstóhegy, Nyírpazony, Tiszadada, Beregdaróc, Vásárosnamény és Nyíregyháza mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cigánd lakói hallhatják a szebbnél szebb kórusműveket.

A koncertsorozat állomásai közül kiemelkedik a december 20-án a nyíregyházi római katolikus társszékesegyházban megtartandó hagyományos városi karácsonyi hangverseny, ahol a Liszt-év lezárásaként a magyar zeneszerző Koronázási miséje csendül fel a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar és a Cantemus Vegyeskar előadásában, Szabó Soma karnagy vezényletével.

A nagy érdeklődésre való tekintettel december 22-én két karácsonyi koncertet is hallhatnak majd a koncertlátogatók a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében.

A világhírű nyíregyházi kóruscsalád egyébként igen sűrű évet tudhat maga mögött: a helyi és országos kulturális nagyrendezvények mellett a Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezette gyermekkórus Moszkvában, míg a hattagú Banchieri Énekegyüttes többek között Németországban lépett fel.

A Pro Musica Leánykar Olaszországban, a vegyeskar pedig Franciaországban, Hongkongban, Tajvanon és Kínában adott nagykoncerteket.

A gyermekkórus nemrégiben Spanyolországban mérettette meg magát a Kórusmuzsika Európai Nagydíjáért, novemberben pedig az idén éppen huszonöt éves leánykar került a hazai kóruszenei élet középpontjába a jeles jubileum alkalmából megrendezett ünnepi hangversennyel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés