bezár
 

zene

2011. 12. 03.
Tom Waits dalai az A38-on: Braindogs-koncert
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világhírű amerikai énekes-dalszerző, Tom Waits dalait játszó nemzetközi formáció, a Braindogs kedden a fővárosi A38 állóhajón ad koncertet.

prae.hu

A Braindogs nevét Tom Waits 1985-ben megjelent albuma, a Rain Dogs nyomán választotta. A zenekar egyszeri tisztelgésként indult 2004-ben, amikor Tom Waits 55. születésnapján léptek fel az A38-on. A koncertnek olyan elsöprő sikere volt, hogy azóta évente többször is megismétlik.

A csapatban a brit Ian Siegal, az osztrák Ripoff Raskolnikov, valamint Kiss Tibor (Quimby) gitározik és énekel, Varga Lívius (Quimby) ütőhangszereken játszik és énekel, Nagy Szabolcs zongorázik, Frenk (hiperkarma) dobol, énekel, zongorázik és gitározik, Varga Laca (szintén hiparkarma-tag) pedig basszusgitározik.

Ian Siegal angol blues énekes-gitáros, aki idén elnyerte a British Blues Awards legjobb férfi énekese díját, karakterével és különleges hangjával hűen adja vissza Waits szerzeményeinek sajátos hangulatát. Siegal saját blues zenekarával egyébként is sűrűn lép fel Magyarországon, akárcsak a Braindogs másik oszlopos tagja, az osztrák Ripoff Raskolnikov.

A zenekar az elmúlt években Európa-szerte ismertté vált, mivel azonban a tagok mindegyike elfoglalt zenész, különböző projektek tagja, ritkán adódik alkalom a közös fellépésre.

A december 6-i koncert különleges apropója, hogy a Los Angeles-i muzsikus, Tom Waits másnap ünnepli 62. születésnapját, így az esemény kapcsán a zenekar és a rajongótábor közösen tiszteleghet a sajátos, rekedt hangú blues-ikon előtt.

Tom Waits idén ősszel hét év szünet után jelentkezett új stúdióalbumával: a Bad As Me című anyag a zenész 25. lemeze.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés