bezár
 

zene

2011. 12. 03.
Tommy Vig és zenekara új lemezét mutatja be: Welcome to Hungary!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Welcome to Hungary! című új lemezét mutatja be vasárnap a fővárosi Gödör Klubban Tommy Vig világhírű vibrafonművész, dzsesszdobos, komponista és zenekara.

prae.hu

Az Egyesült Államokból ötven év után, 2006-ban hazatelepült zenész a Tommy Vig Orchestra elnevezésű formációjával ad műsort. A zenekarban a vibrafonos-dobos mellett felesége, Mia Kim énekel és ütőhangszereket szólaltat meg, Elek István szaxofonon játszik, Schreck Ferenc harsonán, Hámori János trombitán, Cserta Balázs tárogatón, Joe Fritz klarinéton, Cseke Gábor zongorán, Sárkány Sándor bőgőn, Horváth Zoltán pedig dobon - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Az Amerikában ma is széles körben elismert muzsikussal, Tommy Viggel már nyolcéves korában lemezt készítettek Bécsben a kor legkiválóbb osztrák dzsessz-szólistái. 1956 novemberében elhagyta Magyarországot, az Egyesült Államokban előbb New Yorkban, később Las Vegasban, majd Los Angelesben dolgozott zenészként és szerzőként ötven éven át.

Pályafutása során együtt játszott mások mellett Frank Sinatrával, Tony Bennett-tel, Quincy Jones-szal, Rod Stewarttal, Michael Jacksonnal, Diana Ross-szal, Miles Davis-szel és Tom Jones-szal. Mint filmzeneszerző, zenekarvezető, komponista, dobos, vibrafonos és ütős több mint 1400 felvételen szerepelt, tíz évig volt alelnöke az Amerikai Hangszerelők és Komponisták Szövetségének.

A 73 éves Tommy Vig vasárnap a Gödörben augusztusban megjelent új albuma, a Welcome to Hungary! anyagát mutatja be a közönségnek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés