bezár
 

art&design

2011. 12. 01.
Magyar kezdeményezésre nemzetközi intermediális program Londonban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar, angol, német és lengyel képzőművész hallgatók London utcáin, terein készült videó- és állóképes dokumentációiból nyílik kiállítás a londoni Kingston Egyetem nagytermében pénteken; a program kezdeményezője a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) volt.

prae.hu

Előd Ágnes, az MKE Doktori Iskolájának témavezetője, a számítógépes szobrászat kutatója a helyszínről elmondta az MTI-nek, hogy az MKE Intermédia Tanszéke megnyerte az Összefüggések és beavatkozások (Correspondences and Interventions) címmel meghirdetett Tempus egyetemi pályázatot, amelyben részt vesz a londoni Kingston Egyetem, a Stuttgarti Művészeti Akadémia és a Krakkói Szépművészeti Akadémia három-három tanára és tíz-tíz hallgatója.

A pályázat szerint november 21. és december 2. között kellett rögzíteni videóra vagy állóképre az élő akciókat London utcáin, mégpedig vegyes csoportokban, vagyis a négy művészeti egyetem hallgatóit összekeverték. Előd Ágnes megjegyezte, hogy téma volt bőven, mert kedden és szerdán is tüntetések, ülősztrájkok voltak a brit fővárosban.

Az Előd Ágnessel folytatott telefonbeszélgetés idején KissPál Szabolcs intermédiaművész, az MKE Intermédia Tanszékének oktatója, a hallgatókkal éppen a Waterloo pályaudvarnál dolgozott. A magyar "csapat" harmadik tanára, Allan Siegel amerikai performanszművész, az intermédiaszakos hallgatókkal foglalkozik és ebben a projektben a szervezési feladatokat látta el.

Az Összefüggések és beavatkozások nevű program prezentációja a Kingston Egyetemen lesz magyarázatokkal, a fölvett anyag vetítésével, fotódokumentációval. Az egyetem saját tévéláncán keresztül lehet követni a bemutatót - összegezte a témavezető. Hozzátette, hogy jól sikerült a program, mind a négy ország egyetemi hallgatói nagyon aktívak voltak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés