bezár
 

zene

2011. 12. 01.
Operatúrák Európa nagyvárosaiba
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Januártól rendszeresen utazhatnak kiemelkedő operaelőadásokra európai nagyvárosokba az érdeklődők, az első félévben Barcelonába, Londonba és Milánóba.

prae.hu

Az elsősorban nemzetközi orvosi konferenciákat szervező Convention Budapest és a fidelio.hu zenei portál közös szervezésében először a barcelonai Gran Teatro del Liceuba kínálnak programcsomagot, amelyre még lehet jelentkezni - mondta el a Convention Budapest munkatársa, Vámos Katalin az MTI-nek.

Aki például nem lehetett ott Juan Diego Flórez budapesti áriaestjén, vagy ott volt, és beleszeretett az ifjú tenor hangjába, január 7. és 9. között Barcelonában hallhatja Donizetti Linda di Chamounix című darabjában, amelyben a szerelmi kettőst a perui tenor az aranyhangú koloratúrszopránnal, Diana Damrauval énekli. A háromnapos út 845 euróba kerül.

A valóban elszánt rajongók a Gran Teatro del Liceu mellett akár Európa összes nagy operaházát is felkereshetik a következő években, és meghallgathatják azokat a művészeket is, akik a közelmúltban nem léptek fel Magyarországon. Mint Vámos Katalin hozzátette, a paletta folyamatosan bővül, a jövőben pedig egyéni utak szervezésére is vállalkoznak majd.

Milánóba a Teatro della Scala Aida- és Tosca-előadásaira utazhatnak az operarajongók, a londoni Royal Opera House programjából két Mozart-előadásra, a Cosi fan tuttéra és a Don Giovannira kínálnak "csomagot", amelyben a nagy Leonardo-kiállítás is benne lesz.

A kultúrára nyitott utasoknak tehát a zene mellett lehetőségük nyílik úti céljuk megismerésére is, hiszen az operaelőadások előtt a program múzeumlátogatásokat, városnéző sétákat is tartalmaz.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés