bezár
 

irodalom

2011. 11. 30.
Dippold Péter lesz a FSZEK új igazgatója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dippold Péter lesz jövő évtől a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) Központi Könyvtárának igazgatója a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése értelmében.

prae.hu

A közgyűlés egyhangú döntése alapján az új igazgató 2012. január 1-jétől öt évig, 2016. december 31-ig vezetheti a könyvtárat.

A főváros honlapján nyilvánosságra hozott előterjesztés szerint a jelenlegi igazgató, Nagy Anna megbízása 2011. december 31-ével jár le. A poszt betöltésére október 4-én a FSZEK pályázatot írt ki. Erre két pályamunka érkezett, amelyek közül az egyik nem felelt meg a kiírásnak. A szakértői bizottság végül egyhangúan Dippold Péter kinevezése mellett tette le a voksát.

"A pályázat megismerése és a személyes beszélgetés tapasztalatai alapján alakította ki egyhangú véleményét a bizottság: benyújtott pályázata, életútja, szakmai rátermettsége és a személyes meghallgatás alapján javasolták Dippold Péter pályázatának elfogadását" - írta Fodor Péter, a FSZEK főigazgatója levelében.

Dippold Péter 1957-ben született Baján. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán 1982-ben diplomázott történelem-könyvtár szakon.

1982 és 1986 között könyvtárosként dolgozott, 1986-tól a Magyarságkutató Intézet Archívumának vezetője volt. 1992 és 1995 között a Teleki László Alapítvány Könyvtár és Dokumentációs Szolgálat igazgatójaként, 1995 és 1999 között a Teleki László Alapítvány Közép-Európai Intézet Könyvtárának igazgatójaként dolgozott. 2000-től öt évre a Könyvtári Intézet igazgatója lett.

2008-tól 2010-ig az Országos Széchényi Könyvtár főigazgató-helyetteseként, majd 2011-ig tájékoztatási igazgatóként dolgozott. Jelenleg a bajai Eötvös József Főiskola docense.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés