bezár
 

irodalom

2011. 12. 04.
Egy foglalt páholy története - könyvbemutató a Hadik Irodalmi Szalonban
2011. december 7., 19h, Hadik Kávéház, 1111 Budapest, Bartók Béla út 36.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2011. december 7-én, szerdán 19 órai kezdettel Németh Andor Egy foglalt páholy története című kötetének a bemutatására várnak minden érdeklődőt a Hadik Irodalmi Szalon "különszáma" alkalmából a Hadik Kávéházba.

prae.hu

A Hadik Irodalmi Szalon egyéves fennállása alatt bizonyos tekintetben befogadó intézménnyé nőtte ki magát. A havi rendszerességgel jelentkező, tematikus estek mellett a Hadik Irodalmi Szalon számos különszámmal, befogadott rendezvénnyel bővítette irodalmi est-sorozatát.  A megkeresésekből, ajánlatokból, ötletekből azokat emeli be a saját programjába, azoknak segíti bemutatkozását a Hadik Kávéházban, melyeket a Szalon szervezői közel éreznek saját világukhoz. Ennek a nyitásnak két első lépcsője volt a júniusi Négy évszak - Márai Sándor est (Kossuth Kiadó) , illetve az augusztusi Fénykutya és vonat est, mely Can Togay és Másik János zenés irodalmi estje volt.

2011. december 7-én, szerdán,19 órai kezdettel Németh Andor Egy foglalt páholy története című kötetének a bemutatására várják az érdeklődőket a Hadik Irodalmi Szalonba. A könyvet a Scolar Kiadó jelentette meg.

Németh Andor méltatlanul elfeledett regénye stílusos betekintést enged az 1920-as évek hazai irodalmi életének "privát szféráiba", a kávéházi életforma kulisszatitkaiba. Főhőse, a Párizsból nemrég hazatért Jámbor Gyula bekerül a Beleznai Kávéház irodalmi páholyának vibrálóan eleven világába, ahol a szenvedélyes érzelmek örvénye őt is magával ragadja.

Beszélgetés:
A Hadik Irodalmi Szalonban Németh Andorról, a Nyugatról és a Hadik Kávéházról beszélget Bán Zoltán András író, irodalmár, kritikus és Zeke Gyula kávéháztörténész.

Közreműködik:
Érsek-Obádovics Mercédesz művésznő

Az est háziasszonya: Juhász Anna

A helyszín:
Hadik Kávéház, 1111 Budapest, Bartók Béla út 36.

Előzetes:
A decemberi Hadik Irodalmi Szalonra 2011. december 14-én, szerdán, 19 órai kezdettel kerül sor. Az esten a Varázsujjút - Kass Jánost idézik meg barátaival, tanítványaival, zongoraszóval, vetítéssel, munkáinak áttekintésével - s természetesen az irodalom által.

A rendezvények ingyenesek.



nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés