bezár
 

film

2011. 11. 26.
Volker Schlöndorff filmrendező viszi színre a Carment
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A második berlini Seefestspielén, jövő nyáron Bizet Carmenjét Volker Schlöndorff világhírű filmrendező viszi színre.

prae.hu

A berlini Wannsee vízi színpadán 2012. augusztus 16. és szeptember 2. között esténként Bizet romantikus operája kerül színre, az előadásokat Judith Kubitz vezényli - olvasható a fesztivál honlapján.

A fesztivál vezetője, Peter Schwenkow bejelentése után a 72 éves filmrendező elmondta: a zene nagyon is meghatározó az életében és a munkájában, sok éve szoros kapcsolatot tart a német komponistával Hans Werner Henzével.

Hatalmas aréna és bikaviadal a Wannsee-parton, egy szexi sportautó, egy féltékeny rendőr és munkanélküli cigányok, aki megpróbálják megvédeni a szabadságukat, főként ezek az elemek dominálnak majd a játékban. Több mint egy évszázaddal a mű keletkezése után nem Carmen realisztikus halála fontos, nem az, hogy Don José miként szúrja le a lányt, hanem az, hogy az erős indulatok milyen gyilkos érzelmi helyzeteket teremtenek - részletezte a rendező. A szereposztás még nem készült el, ezt később teszik közzé.

Volker Schlöndorff német rendező Wiesbadenben született. 1956-ban elhagyta otthonát, hogy jezsuita középiskolában tanuljon Nagy-Britanniában. Érettségi után közgazdaságtant és államtudományt tanult Párizsban, ahol 1959-ben a francia újhullám olyan mestereivel ápolt barátságot, mint Louis Malle, Alain Resnais és Jean-Pierre Melville. Elvégezte a Párizsi Filmfőiskolát. Ez idő alatt írta a forgatókönyvét első játékfilmjének, a Fiatal Törlessnek, ami az új német mozi első nemzetközi sikere lett. 1966-ban Cannes-ban elnyerte a Nemzetközi Filmkritikusok Díját.

A Heinrich Böll regényéből készült Katharina Blum elvesztett tisztességével Schlöndorff német bevételi rekordokat döntött. 1979-ben A Bádogdob című filmje megnyerte Cannes-ban az Arany Pálmát és az Oscart Hollywoodban.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Alex Garland: Polgárháború
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés