bezár
 

színház

2011. 11. 25.
Színházi fesztivál Szabadkán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi kortárs színházi fesztivál kezdődik szombaton Szabadkán; a Desiré Central Station 2011 - East című, december 2-ig tartó eseménynek a Kosztolányi Dezső Színház ad otthont, a fesztiválon fellép többek között Nagy József táncos-koreográfus, valamint a budapesti Pintér Béla és Társulata, valamint a Szputnyik Hajózási Társaság is.

Szkéné színház

A szervezők tájékoztatása szerint az észak-bácskai városban a fesztivál első napján többek között fellép a japán Min Tanaka és Shiho Ishihara Lajkó Félix hegedűművész közreműködésével, valamint a budapesti Szputnyik Hajózási Társaság a Kockavető című Bodó Viktor rendezte előadásával. Min Tanaka szóló táncelőadása Lajkó Félix közreműködésével szerdán látható.

Vasárnap a magyarkanizsai Nagy József Regionális Kreatív Műhely és a belgrádi Kiosk Kortárs Művészeti Platform Megnevezhetetlen című produkciója látható két alkalommal is a Kosztolányi Dezső Színházban. Az előadást rendező Nagy József táncos-koreográfus mellett Anne-Sophie Lancelin lép színpadra.

Hétfőn a budapesti Pintér Béla és Társulata Kaisers TV, Ungarn című előadását láthatja a fesztivál közönsége. A társulat kedden a Szutyok című produkcióját játssza Szabadkán.

A Kulturanova (Újvidék), Multimedia Qendra (Pristina) és Bitef Színház (Belgrád) Patriotic Hipermarket című, Dino Mustafic rendezte előadását is műsorra tűzik hétfőn. Az előadás része a Nézőpontok – szerbek és albánok személyes történeteinek találkozása című művészeti kutatásnak.

A projekt keretein belül mintegy negyven emberrel (szerbbel és albánnal) beszélgettek a szerb-albán konfliktusokkal kapcsolatos személyes emlékeikről, a jövőre vonatkozó elképzeléseikről és a szerb-albán együttélés lehetőségeiről.

A Kosztolányi Dezső Színház Dogs and Drugs című, Urbán András rendezte előadását kedden játsszák, emellett a rendező másik munkája, a nisi Nemzeti Színház A gyászoló család című produkciója is szerepel a fesztivál műsorán.

A prágai Teatr Novogo Fronta Dotex című darabja szerdán látható, a Dias de las noches című előadásukat pedig csütörtökön játsszák.
A fesztivál záró napján a szentpétervári Akhe Mérnöki Színház Mr Carmen című, Yana Tumina rendezte produkcióját láthatja többek között a fesztivál közönsége.

A fesztivált idén is gazdag kísérőprogram egészíti ki: beszélgetéseken, előadásokon, prezentációkon, könyvbemutatókon vehetnek részt az érdeklődők.

A Lifka Sándor art moziban a fesztivál idején többek között Bodó Viktor, Hudi László, Dino Mustafic, Min Tanaka, Pintér Béla, Boris Bakal és Forgách András vesz részt a beszélgetéseken. Kedden délután Milan Madjarev belgrádi színházrendező és esztéta Nagy József mozgásszínháza című a könyvét mutatják be a fesztivál közönségének.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés