bezár
 

építészet

2011. 11. 25.
Átadták az építészeti Junior Prima díjakat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pénteken tíz fiatal tehetség vehette át a Junior Prima Díj építészet és építőművészet kategóriájának díjait.

prae.hu

Junior Prima Díj Magyar Építészet és Építőművészet kategóriájának díjait negyedik alkalommal adták át. A 7000 euróval járó elismeréseket Török Árpád, a TriGranit Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója nyújtotta át a díjazottaknak.

Idén Antal Gabriella, Csizmadi Péter, Csízy László, Gutai Mátyás, Holczer Veronika, Katona András, Koncz Zoltán, László Zsolt, Mónus Noémi és Mózes Ádám vehette át az elismerést.

Az építészképzéssel foglalkozó felsőoktatási intézmények 22 fiatalt javasoltak a díjra, akik közül a Simon Bayley által vezetett zsűri választotta ki a 10 legjobbat.

A bíráló bizottságban részt vett Finta József akadémikus építész, Zoboki Gábor, a Művészetek Palotájának tervező építésze, Kálmán Ernő, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke és Noll Tamás, a Magyar Építész Kamara elnöke.

"Örömmel és büszkeséggel csatlakoztunk a Prima Primissima Alapítványhoz a Junior Prima Díj társalapítójaként, ahol a Magyar Építészet és Építőművészet kategória támogatása mellett döntöttünk.

Felelősséggel tartozunk a jelen és a jövő generációjáért, így fontos, hogy támogassuk a fiatal építészek szakmai fejlődését és hozzájáruljunk a tehetséges fiatalok pályájának sikeréhez" - emelte ki Török Árpád, a Príma Primissima Alapítvány MTI-hez eljuttatott közleményében.



nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Interjú Merényi Dáviddal
építészet

Interjú Monika Karczmarczykkal
építészet

Interjú Kőszeghy Flórával

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés