bezár
 

art&design

2011. 11. 25.
Átadták a Summa Artium díjakat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bodó Katalinnak, az Erste Bank Zrt.-nek és a Maurice Ward Group és az ACAX iroda együttműködésének ítélték oda idén a Summa Artium Díjakat.

prae.hu

Az év Patrónusa kategória díja annak a magánszemélynek adható, aki önkéntes munkáját fektette egy kulturális projekt vagy szervezet segítésébe.

Bodó Katalin, aki tanárnak tanult, megfordult a reklámszakmában, volt kisfilm-producer és kulturális minisztériumi főosztályvezető is, a díjat a Városligetben megvalósult Art on Lake projekt szervezéséért és kivitelezéséért kapta.

A Kortárs művészetért kategória díját olyan vállalatnak ítélik oda, amely következetesen, kitartóan és a lehetőségeihez képest jelentős arányban juttatott támogatást a kortárs kultúra számára, és a legeredetibben használta ki a kortárs művészetekkel való együttműködésben rejlő lehetőségeket.

A díj nyertese az Erste Bank, amelynek portfóliójában a zeneművészet, a képzőművészet és a sajtó szerepel.

A Projekt kategória díjával olyan figyelemreméltó együttműködést jutalmaznak, amelynél a sikert elsősorban nem a befektetett pénz összege határozta meg, hanem az együttműködők erőforrásainak újszerű felhasználása, mindkét fél számára előnyös módon.

A díj nyertese a Maurice Ward Group és az ACAX Iroda együttműködése.

Az ír szállítmányozó cég Magyarországon alapított vadonatúj elismerést, Leopold Bloom Képzőművészeti Díj néven.

A díj a kortárs magyar képzőművészet progresszív alkotóit és nemzetközi megjelenésüket hivatott támogatni. Alapítása, koncepciója és megvalósítása a Ludwig Múzeum, ACAX Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda és az ír Maurice Ward Group ideális együttműködésének eredménye.

A Summa Artium Kht. díjait a Műcsarnokban megrendezett Mecénás napi gála és árverés keretében vehették át a nyertesek csütörtökön - olvasható a summa-artium.hu honlapon.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés