bezár
 

zene

2011. 11. 24.
Egy hét szabadon: Velencére költözik az EFOTT
Sajtótájkoztató 2012. november 22.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fesztiválvárossá válik Velence 2012. július 3-8. között. A legnagyobb magyar zenekarok, a hamisítatlan EFOTT-hangulat és a változatos kulturális- és sportprogramok évtizedek óta adottak, ehhez társulnak hozzá jövőre a Velencei-tó remek természeti adottságai, valamint a házigazda Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kreatív csapata. Így a következő Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója garantáltan felejthetetlen lesz.

prae.hu

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Találkozója (EFOTT) hazánk legrégebbi kulturális- és könnyűzenei fesztiválja, amely az elmúlt két évben folyamatosan látogatócsúcsot döntött. Pécs-Orfűre és Szolnokra is közel hetvenezren látogattak el. Az 1976 óta vándolró, folyamatosan bővülő hallgatói rendezvény jövő nyáron egy kiváló környezeti adottságokkal rendelkező helyszínre, Velencére költözik.

Mielőtt a titokzatosságba burkolt helyszín nevét megtudtuk volna, a Magic Cat rockabilly együttes, a tavalyi EFOTT felfedezettje szórakoztatta az összegyűlt ujságírókat.

Magic Cat

Ahogy értesültünk, hosszú strandszakasz lesz a Velencei-tó partján, úszómedence és változatos sportpályák: wakeboard, kosárlabda, strandfoci, tenisz, röplabda, valamint túra- és sárkányhajózási lehetőségek. A fesztivál területén, azaz Velencei Vízi Várban minden eddiginél több sportolási lehetőség várja a látogatókat, így a 2012-es EFOTT programkínálatában még hangsúlyosabbá válik a sport.

Mellesleg ez a harmadik alkalom, hogy az EFOTT-ot Velencén rendezik meg, közölte Dévényi Tibor és Surányi Ágnes, Velence polgármesterasszonya.

A következő EFOTT-on is a legnagyobb hazai előadók zenéjére szórakozhatnak a hallgatók, s a szervezők annyit elárulnak, hogy jövőre sem lesz hiány a meglepetésekben és a rendhagyó, különleges, kizárólag a fesztiválra szervezett produkciókban.

A házigazda felsőoktatási intézmény a számos kulturális hagyománnyal rendelkező Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, amelynek Egyetemi Hallgatói Képviselete mindent megtesz azért, hogy felejthetetlenné tegyék hallgatótársaiknak a 2012-es fesztivált.

Amint Kovács Andrástól megtudtuk, a tavalyi EFOTT látogatóinak 1/4-e BME hallgató volt, és várhatóan idén sem lesz ez másként. Azt is elárulták, hogy idén is lesz Ajándékozz EFOTT jegyet karácsonyra akció, amit az EFOTT facebook oldalán keresztül lehet majd elérni.

Magic Cat + Hajós András

A djuice névadó támogatóként jövőre is hozzájárul a fesztivál programjaihoz és magas színvonalához. A TakarékPont, Rauch Hungária és Heineken Hungária pedig főtámogatóként lesz jelen Velencén.

Az EFOTT 2012. július 3-8. között hazánk második legnagyobb tavát változtatja a nyár legnagyobb bulihelyszínéévé. 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés